in

Uhapšen migrant osumnjičeni za ubistvo Jasmina Berovića

Slatka-Tajna.Eu

Uhapšen je Marokanac koji je u vrijeme ubistva Jasmina Berovića u Otesu bio na mjestu događaja, potvrdila je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS:

Ona je kazala da se pretpostavlja da je jedan od izvršilaca djela. Uhapšeni je ranije hapšen zbog posjedovanja narkotika, a osuđen je uvjetno na četiri mjeseca zatvora sa godinom kušnje.

Ukupno se traže trojica migranata koji su ubili jednog mladića, a dvojicu još povrijedili.

“Lociran i pronađen na lokalitetu kod Energoinvesta (Stup). Priveden je u službene prostorije Uprave policije MUP KS. Vrše se određen provjere i kriminalistička obrada”, kazao je Mirza Hadžiabdić, portparol Uprave policije MUP KS.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Tuča u kojoj je smrtno stradao Berović dogodila se u utorak navečer u jednom objektu u naselju Otes. Jučer je na Ilidži održan protestni skup građana koji traže da se ograniči kretanje migranata i smanji njihov broj. Građani se se danas okupili i u Hadžićima gdje je smješten kamp Ušivak u kojem boravi više od 1.000 migranata. Zatražen je njihov premještaj iz ove općine odnosno smanjenje broja na 100 migranata. Kako je istaknuto već mjesecima stanovnici okolnih naselja i ove općine žive u strahu i zaključavaju s prvim mrakom – prenio je nap.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Poznata su sva četiri sudionika Final Foura Lige nacija / Bljesak.info

Sedmica italijanske kuhinje u BiH