in

Odgovorili iz Verlaba: Više nego očito da naš rad smeta, napadi se nastavljaju“Nevjerovatni napadi se nastavljaju na Verlab! Sada je i više nego očito da smeta naš rad, te da pojedini i ne žele da se izvrši zakonska verifikacija”, poručili su iz ove firme nakon jutrošnjeg saopćenja Instituta za mjeriteljstvo BiH.

Kako navode, pokušava se napraviti vijest iz neargumentovanih činjenica.

“Međutim, pokušava se napraviti vijest iz neargumentovanih činjenica. Upravo je istina navedena na početku ovog teksa:

“Institut za mjeriteljstvo BiH u skladu s Pravilnikom o imenovanim mjeriteljskim laboratorijama imenuje laboratorije koje se bave verifikacijom mjerila u području zakonske metrologije, a sve laboratorije koje se bave verifikacijom mjerila moraju biti imenovane i nadzirane za svoj opseg rada od Instituta za mjeriteljstvo BiH”, kazao je za Fenu direktor Instituta za akreditiranje BiH (BATA) Željko Medak. 

Dakle gospodin Medak iz Instituta za akreditiranje BiH nije nadležan za imenovanja laboratorija koje sprovode zakonsku verifikaciju, nego Institut za mjeriteljstvo Bosne i Hercegovine, kako je sam rekao”.

Dodaju da je Verlab imenovan kao zvaničan za 11 mjerila.

“Gospodin Medak koji rukovodi sa BATA-om na preko 20 zahtjeva za akreditaciju nije odgovorio još od 2015. godine, a dužan je bio u roku od 60 dana. Zanimljivo da kada u situacijama kada želi odgovara čak i za vikend, o čemu će biti upoznata evropska akreditacija koja daje ovlaštenja BATA-i.

Na spisku imenovanih laboratorija (javno dostupan na web stranici Instituta za mjeriteljstvo BiH) se jasno vidi da je Verlab imenovan za 11 mjerila, između ostalog i za respiratore.
Imenovanje Verlaba se javno može vidjeti na:
https://cms-met.azureedge.net/…/ba95a12d-6bee-4210-a5f9-55d…

Verlab obavlja posao zakonske verifikacije još od 2015. godine za 11 različitih medicinskih uređaja. Verlab ne bi dobio posao od Federalna Uprava Civilne Zaštite za usluge zakonske verifikacije respiratora da nije imao važeće imenovanje za ove poslove”, navode.


Report

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NADA TOPČAGIĆ NEUTJEŠNA: Njegova smrt ju je slomila

NAJVIŠE MI JE FRKA OKO TERAPIJA I LIJEKOVA: Marina Tucaković iskreno o zdravlju i FINANSIJAMA! Ne smije da izlazi iz kuće