in

NADA TOPČAGIĆ NEUTJEŠNA: Njegova smrt ju je slomila

Slatka-Tajna.Eu

Poznata pjevačica narodne muzike Nada Topčagić pokojnog Krunoslava Kiću Slabinca poznaje dugi niz godina, a osim što su zajedno pjevali na koncertima i privatnim veseljima, oni su bili i prijatelji.

Nada kroz suze za priznaje da je s ogromnom tugom i bolom primila vijest o smrti kolege kog je obožavala, a otkriva i kako je izgledao njihov posljednji susret.

– Baš me je potresla vijest o njegovom odlasku. To je pjevač moje mladosti. Sjetila sam se jednog njegovog velikog hita ”Zbog jedne divne crne žene”. Tu pjesmu smo slušali po čitav dan u Makarskoj. Bilo je to lijepo i nepovratno vrijeme. Bila sam ponosna na njega. Posljednji put smo zajedno pjevali jednu svadbu u Minhenu. Bilo je to zadnje druženje sa Kićom. Mnogo toga lijepog me vezuje za njega. Neka mu je laka zemlja, a porodici iskreno saučešće – rekla je Nada o smrti kolege za Pink.rs.

Podsjetimo, jedan od najpoznatijih pjevača sa prostora bivše Jugoslavije Krunoslav Kićo Slabinac (76) umro je jučer. Pjevač je u proteklih mjeseci nekoliko puta bio operisan, a premda su se njegovi bližnji nadali da će sve krenuti na bolje, ljekari su ih u više navrata spremali i za ono najgore. Iza sebe je ostavio neutješne sinovi Pavoa (41) i Ivana (39), prijatelje i brojne obožavatelje. Prema ranijim navodima RTL-a, pjevaču se stanje zakomplikovalo nakon operacije srca. Poslije prve operacije uslijedile su još dvije, a sve ovo je bilo previše da bi organizam Kića Slabinca podnio. Kao pjevač, kompozitor, gitarista i aranžer ostvario je velike uspehe širom Jugoslavije i pobjednik je mnogih manifestacija na Balkanu, poput Beogradskog proljeća, festivala u Opatiji, Splitu i drugih. Poznat je kao pjevač zabavne muzike, ali i slavonske narodne.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










(Express/pink)

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

OVE FOTKE SU DOKAZ SVIH NJENIH OPERACIJA: Procurila fotka Maje Šuput sa početka karijere!

Odgovorili iz Verlaba: Više nego očito da naš rad smeta, napadi se nastavljaju