in

Koronavirus u Klinici za tumore KBC-a Sestre milosrdnice

Slatka-Tajna.Eu

Autor:

  prije 1 sat

Na Klinici za tumore KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu na koronavirus pozitivno je ukupno 15 djelatnika Klinike (7 kirurga, 7 medicinskih sestara i jedna fizioterapeutkinja). Zaraženo je i 9 pacijenata, ali nemaju teže simptome bolesti. U samoizolaciji su 24 djelatnika, izjavio je za Dnevnik HTV-a predstojnik Klinike Ivan Milas.

➡️ Stožer: 1096 novih slučajeva, preminulo 10 osoba

– U ponedjeljak će sigurno operacije biti obustavljene – kako bi sa sigurnišću utvrdili da je infekcija zaustavljena i prostor dezinficiran. Dnevno imamo od 15 do 20 operacija, što znači 70 do 80 operacija tjedno. Rad će biti otežan i idućih nekoliko dana, ali u dogovoru s ravnateljem bolnice u tijeku je reorganizacija – ili će se pacijenti prevoziti na operacije u druge bolnice ili će drugi liječnici dolaziti nama, dodao je.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak rekao je također za HTV da je pozitivno pet operiranih pacijenata koji su za sada stabilno, pet neoperiranih pacijenata, pet medicinskih sestara, dvije instrumentarke, jedan fizioterapeut, osam kirurga, jedan otorinolaringolog.

Potvrdio je da je zbog pet oboljelih kirurga zatvoren Odjel abdominalne kirurgije, a zaražena je i jedna fizioterapeutkinja. No napomenuo je kako privremeno zatvaranje bolnice nije opcija te da operacijski program neće biti ugrožen jer će se napraviti reorganizacija i premještanje kirurga s drugih odjela. Kazao je da je ovaj tjedan razgovarao i s ministrom zdravstva Vilijem Berošem o podijeli na A i B timove.  Istaknuo je da su za preglede u najavljenim terminima koji nisu hitni pacijenti zamoljeni da ne dolaze.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Stand up talent show pokažimo zube epizoda 6 Čakovec

Vlada FBiH predložila oslobađanje rudnika od putarine na dizel