in

U Irskoj i Francuskoj rekordni brojevi novozaraženih

Slatka-Tajna.Eu

Autor:

  prije 50 minuta

Irska i Francuska u subotu su zabilježile rekordan broj novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je u Velikoj Britaniji oko 1500 novih slučajeva više u odnosu na petak.

Prvi put od početka pandemije broj novih slučajeva zaraze koronavirusom u Francuskoj je u subotu bio veći od 26.000. Prema podacima Ministarstva zdravstva, novozaraženih je 26.896, a ukupno oboljelih 718.873, prenosi Reuters. U posljednja 24 sata u Francuskoj su preminule 54 zaražene osobe, a ukupno 32.684.

Koronavirus – najnovije vijesti

U Irskoj je u subotu zabilježeno 1012 novih slučajeva Covida-19, što je najveći  porast broja novooboljelih u jednom danu od početka pandemije i gotovo dvostruko više od prosjeka proteklog tjedna. Očekuje se da će ovaj porast oboljelih pojačati pritisak na vladu da donese nove protuepidemijske mjere.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Glavni irski epidemiolog Tony Holohan izrazio je veliku zabrinutost zbog pogoršanja situacije.

Irska vlada prošloga je ponedjeljka zabranila zatvorene restorane diljem zemlje i ograničila broj posjetitelja u domove za starije. No, odbijena  je preporuka državnih zdravstvenih djelatnika Nacionalnom stožeru  da se uvedu znatno stroža ograničenja i protuepidemijske mjere.

Velika Britanija zabilježila je u subotu 15.166 novih dnevnih slučajeva Covida-19, što je porast u odnosu na 13.864 slučaja prijavljenih dan ranije, pokazuju vladini podaci. U posljednja 24 sata u toj je zemlji umrla 81 osoba oboljela od Covida-19.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Džumhur u finalu Barselone

Partizan poslije dva produžetka izgubio od Budućnosti