in

DŽAFEROVIĆ OŠTRO REAGOVAO ZBOG ODLASKA DODIKA U ZAGREB: ‘Izbor zvaničnog Zagreba je da ignorira institucije BiH, njihov izbor su i posljedice…’

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2020/09/m2xwnndmhff7dpv-990×556.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2020/09/m2xwnndmhff7dpv-990×556.jpg”,”caption”:””,”bg”:”53506e”},{“img”:”/img/vijesti/2020/09/dodik-dzaferovic.png”,”full”:”/img/vijesti/2020/09/dodik-dzaferovic.png”,”caption”:””,”bg”:”d0c1b9″}]

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović oštro je reagovao na najavu odlaska njegovog kolege Milorada Dodika u posjetu zvaničnom Zagrebu.

Naime, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik boravit će sutra u posjeti Hrvatskoj gdje će se sastati sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem.

“Posjeta Milorada Dodika Zagrebu i najavljeni susreti sa predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanović i premijerom Andrejem Plenkovićem nema bilo kakve veze sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine, niti za državu BiH znači bilo šta”, izjavio je Džaferović.

On je kazao kako je to njihov izbor, kao što su njihov izbor i posljedice koje će iz takvih postupaka nastupiti.

“Izbor zvaničnog Zagreba je da ignorira institucije BiH, njihov izbor su i posljedice koje će iz toga proizaći. Riječ je o privatnoj posjeti koju je prihvatio zvanični Zagreb, ignorirajući institucije Bosne i Hercegovine”, rekao je Džaferović.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Podsjetimo, sastanak Dodika sa Milanovićem predviđen je u 16 sati, a sa Plenkovićem u 17:30, najavljeno je ranije iz kabineta člana Predsjedništva BiH.

Prethodno, član Predsjedništva sastat će se sa Njegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem.

loading…


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

PIŠEKOVA U TOPLESU: Voditeljka pokazala G*LE GRUDI, a hejteri ne prestaju da je PROVOCIRAJU! SUROVO odgovorila! FOTO 18+

Prekomjerni uvoz prijeti gašenjem bh. stočarstva