in

Nove mjere za građane Srbije koji se vraćaju u zemljuKrizni štab za borbu protiv koronavirusa u Srbiji donio je odluku da bi svi građani Srbije koji borave van zemlje trebalo da se vrate u zemlju do petka u 18 sati.

Zamjenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” Darija Kisić Tepavčević apelovala je na sve građane da se do kraja ove nedjelje vrate u zemlju jer će nakon toga imati drugačiji režim za sve koji ulaze u Srbiju.

Podsjetila je da je nova preporuka svih vodećih zdravstvenih organizacija 10 dana karantina po povratku iz zemlje u kojoj je nepovoljna epidemiološka situacija.

Krizni štab za borbu protiv epidemije razmatrat će danas da li da se uvede 10-dnevna obavezna samoizolacija građana koji se vraćaju sa odmora iz Crne Gore i Hrvatske.

“Blagi porast novozaraženih je posljedica povratka građana sa odmora u Crnoj Gori i Hrvatskoj. Na sjednici kriznog štaba, koja je zakazana za ponedjeljak, razmatrat će se uvođenje 10-dnevne obavezne samoizolacije po povratku naših građana iz ovih zemalja. Još jednom apelujemo na sve koji se vraćaju u zemlju da budu solidarni i da smanje kretanje u prvih sedam dana po povratku, da svedu kontakte na minimum ili da se odmah testiraju”, navedeno je u nedjelju iz Ministarstva zdravlja Srbije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Report

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ðoković stigao Samprasa, skok Kecmanovića i Đerea

Program preporuka za zadovoljne klijente Sparkasse Bank