in

Ferrari u Firenci proslavlja 1.000. trku u Formuli 1 / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ferrari je ovog vikenda u Firenci proslavio 1.000. nastup u trkama prvenstva Formule 1, prenosi Anadolu Agency (AA).

Proslava je organizirana na Piazzi della Signoria u Firenci uz poštivanje svih zdravstveno-epiodemioloških mjera. Centralna proslava održana je u subotu uvečer, kada su na fasadama okolnih zgrada prikazane slike Ferrarija iz prethodnih 999 trka Formule 1. Na slikama su prikazani detalji od ranih dana i velikih talijanskih vozača, kao što su Alberto Ascari, Piero Taruffi i Luigi Musso, preko najuspješnije ere, koju je obilježio trojac Michael Schumacher, Jean Todt i Ross Brawn, do današnjeg vremena.

”Slavimo izuzetan broj koji sa sobom donosi i druge. Mi smo jedina ekipa koja je sudjelovala u svakoj sezoni svjetskog prvenstva Formule 1 od 1950. godine. Tim nema premca po uspjehu, sa 16 titula konstruktora, 15 titula vozača i 238 pobjeda u trkama, što je skoro svaka četvrta trka”, rekao je John Elkann, predsjednik Ferrarija i dodao:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










”Dok slavimo svojih prvih hiljadu trka, već gledamo naprijed i razmišljamo o sljedećih tisuću.”

Na izložbi Ferrarijevih bolida na Piazzi della Signoria i u nedjelju su se mogli vidjeti modeli iz različitih doba. Između ostalih tu su bili F2008, F2002, F1-2000, 1979 312 T4 i 500 F2 koji su dominirali u sezonama 1952. i 1953, te nekoliko Ferrarijevih automobila iz današnjeg doba, uključujući SF90 Stradale, F8 Tributo Spider, 812 GTS, Portofino i Roma. Na sredini trga izložena je replika Ferrarija SF1000 bordo boje koji je ovog vikenda sudjelovao na Velikoj nagradi Toskane na Farrarijevoj stazi Mugello.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Poljska planira graditi nuklearne elektrane

Od počeka pandemije ljudi lažu da nemaju koronu, je li to naši životi nisu važni