in

INFO ! Savezna pomoć – Überbrückungsgeld Infos

Slatka-Tajna.Eu

Informacije o saveznoj pomoći u premošćivanju korone – Zajednička aplikacija i implementacija od strane saveznih država (Google prevod )

ORIGINAL DOKUMENT: https://www.bmwi.de/Redaktion/DE/Pressemitteilungen/2020/20200708-corona-ueberbrueckungshilfe-des-bundes-startet.html

Federalni ministar Peter Altmaier predstavlja novu premoćnu pomoć Corone.
Federalni ministar Peter Altmaier predstavlja novu premoćnu pomoć Corone.© BMWi / Andreas Mertens

Male i srednje kompanije koje su morale prekinuti ili ozbiljno ograničiti svoje poslovanje uslijed paronema korone sada mogu dobiti dodatnu pomoć u likvidnosti. Zajednička platforma za aplikacije širom zemljewww.ueberbrueckungshilfe-unternehmen.de počinje danas. Od danas mogu, između ostalih, računovođa ili revizor koji moraju podnijeti prijave za registraciju kompanija na web mjestu. Nakon registracije, prijave se mogu podnijeti putem interneta u narednih nekoliko dana. Isplate kompanijama se mogu izvršiti u julu. Premošćivanje pomoći je važan dio ekonomskog podsticajnog paketa koji je Savezna vlada pokrenula kako bi Njemačka mogla brzo i s punom snagom izaći iz krize.

Zahtjev se podnosi putem poreznog savjetnika, revizora ili zakletog računovođe i prvi put u potpuno digitaliziranom procesu. Federalni kabinet odlučio je 12. lipnja 2020. o ključnim točkama premoštajne pomoći za sektore koji su u najvećoj mjeri pogođeni parohijom korone. Sa drugim dopunskim proračunom, federalna vlada za to osigurava oko 25 milijardi eura. Proces digitalne prijave završen je u vrlo kratkom roku kao dio provedbe Zakona o internetskom pristupu (OZG).

Federalni ministar ekonomije Peter Altmaier : „Pomoću premošćavanja pomažemo sektorima koji su posebno pogođeni mjerama za borbu protiv pandemije. Pomoć je potrebna prije svega iz grana koje su i dalje zatvorene, ali i iz grana gospodarstva čije je poslovanje i dalje znatno ograničeno uprkos olakšanju. Za sve ove kompanije osiguravamo bespovratna sredstva po fiksnim troškovima do 150 000 eura koje ne moraju biti vraćene. Zahtjev se vrši putem poreznog savjetnika, revizora ili zakletog računovođe u sigurnom i potpuno digitaliziranom postupku. “

Federalni ministar finansija Olaf Scholz : „Posljedice pandemije korone opterećuju našu ekonomiju. Zato proširujemo pomoć za mala i srednja preduzeća . Savezna vlada sada nudi oko 25 milijardi eura na raspolaganju za pomoć njima i zaposlenima u ovom teškom vremenu. To je najveća pojedinačna stavka u paketu ekonomskih poticaja. Naša premošćavajuća pomoć omogućit će kompanijama koje je posebno teško pogodila kriza da se uskoro ponovo pokrenu. Pomoć se ne mora vraćati. Posebno mi je važno što sada pružamo podršku neprofitnim organizacijama. “

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Federalni ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer : „Pomoć za premošćivanje može se aplicirati za potpuno online. Internetski proces smo pokrenuli i pokrenuli za samo tri sedmice. To bi bilo vrlo brzo za jedan običan administrativni postupak. Digitaliziran je upravni postupak. U sklopu implementacije Zakona o pristupu na mreži, deseci drugih administrativnih usluga bit će dostupne putem interneta u narednim mjesecima. To je administracija onako kako nam je potrebna: brza, kompetentna i bliska ljudima. “

Hamburški senator za ekonomiju i inovacije Michael Westhagemann : “Pomoću premošćivanja uspjeli smo stvoriti još jedan, hitno potreban instrument, savezne države i savezne vlade kako bismo pomogli malim i srednjim kompanijama, posebno u suzbijanju posljedica pandemije COVID19 . Sa potpuno digitaliziranim sustavom aplikacija i obrade IT programeri su stvorili jednostavan za korištenje sustav koji se može koristiti za brzo obrađivanje pomoći kako bi novac brzo stigao tamo gdje je hitno potrebno. Moja posebna zahvalnost zahvaljujem svima koji su u pozadini s federalnom vladom, saveznim državama i IT-om- Pružatelji usluga su neumorno radili na tome da sve bude pravovremeno zatvoreno. Zajedno se možemo nositi s posljedicama ekonomskih problema. “

Premostnim pomagalima upravljaju savezne države. Program se temelji na administrativnim sporazumima koje su savezno Ministarstvo ekonomije i Federalno ministarstvo financija sklopili s saveznim državama. Hamburg je koordinirao pregovore na strani savezne države. Bavarska je učestvovala u digitalizaciji procesa prijave. Upravnim sporazumom i pripadajućim uputama za izvršenje stvoreni su svi potrebni uslovi da se prijave za premošćivanje pomoći mogu podnijeti preko poreznih savjetnika, revizora ili zakletih računovođa u narednih nekoliko dana. Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, za izgradnju i dom, aplikacijska platforma podržava saveznu državu digitalnim specijalističkim postupcima kao zajednički projekt savezne države na području istraživanja i financiranja Zakona o internetskom pristupu (OZG) s financijskim sredstvima. Značajne pripremne radove dovela je Slobodna država Bavarska. Bavarska je suvoditeljica u području „istraživanja i finansiranja“. To osigurava jedinstveni internetski postupak prijave putem interneta, uz sigurno i bez medija prosljeđivanje podataka aplikacije i brzu obradu.

Za više informacija o programu Corona Bridging Aid i kako se prijaviti, idite na www.ueberbrueckungshilfe-unternehmen.de .

Ključni sadržaj administrativnog sporazuma: Tko može podnijeti zahtjev za prijavu?

  1. Ispunjava uvjete za prijavu: Poduzeća i organizacije iz svih sektora mogu se prijaviti, pod uvjetom da se ne kvalificiraju za Fond za ekonomsku stabilizaciju i njihova kombinirana prodaja smanjila se za najmanje 60% u travnju i svibnju 2020. u odnosu na travanj i svibanj 2019. godine. Samozaposlene i samozaposlene osobe u glavnom zanimanju također se mogu prijaviti ako ispunjavaju programske zahtjeve. Isto važi za neprofitne kompanije i institucije.

    Upućivanjem na fond za ekonomsku stabilizaciju osigurava da MSP mogu podnijeti zahtjev za privremene pomoćnike bez ograničenja broja, ukoliko njihov promet ne prelazi 50 milijuna eura ilinjihova ukupna imovina ne prelazi 43 miliona eura .
  2. Opseg pomoći za premošćivanje: Pomoć za premošćivanje podržavaju kompanije, samostalne samozaposlene osobe i članovi slobodnih profesija, koji zbog Corone trpe značajne gubitke u prodaji od juna do avgusta. Njihovo ekonomsko postojanje treba osigurati plaćanjem kao doprinos fiksnim operativnim troškovima.

    Premošni dodatak vraća udio

    – 80% fiksnih troškova u slučaju pada prodaje veće od 70%,
    – 50% fiksnih troškova u slučaju pada prodaje između 50% i 70%,
    – 40% fiksnih troškova u slučaju pada prodaje od 40% do manje od 50%

    u mjesecu financiranja u odnosu na isti mjesec prošle godine.

    Popis prihvatljivih fiksnih troškova uključuje najamnine i zakupnine, troškove finansiranja, ostale fiksne troškove, troškove vježbenika i porez na imovinu. Troškovi osoblja za osoblje koje nije moguće poslati na kraće radno vrijeme mogu se zahtijevati po fiksnoj stopi od 10% fiksnih troškova. Da bi uzele u obzir industrijske posebnosti turističke industrije, putničke agencije mogu tražiti i gubitak provizije za putovanja otkazana zbog Corone. Poduzetničke plaće se ne nadoknađuju.

    Maksimalan iznos premošćivačkog dodatka je 50 000 EUR mjesečno u periodu od najviše tri mjeseca. Za kompanije sa do pet zaposlenih maksimalni iznos nadoknade iznosi 3.000 EUR mjesečno u periodu od najviše tri mjeseca, za kompanije sa do deset zaposlenih 5.000 EUR mjesečno u periodu od najviše tri mjeseca. U opravdanim izuzetnim slučajevima, maksimalni iznosi nadoknade za mala poduzeća mogu biti premašeni.
  3. Prijava i dokazi: Aplikaciju u digitalnom procesu obavlja isključivo porezni savjetnik, revizor ili zakleti računovođa kojeg je imenovao podnositelj zahtjeva. Troškovi za to mogu se proporcionalno zahtijevati i kao dio premoštajne potpore. Porezni savjetnik, revizor ili zakleti računovođa ispituje tvrdnju o padu prodaje i fiksne troškove kao dio prijave.

    Ako traženi iznos premošća za premošćivanje tijekom tri mjeseca nije veći od 15.000 eura, porezni savjetnik, revizor ili zakleti računovođa mogu izvršiti pojednostavljenu provjeru vjerodostojnosti. Ipak, podnositelji zahtjeva koji imaju vrlo niske fiksne troškove poslovanja trebaju provjeriti isplati li se zaposliti poreznog savjetnika, revizora ili zakletog računovođu.
  4. Isplata putem saveznih država: Savezne države su implementirale i isplatile pomoć.
  5. Rok za prijavu i uplatu. Prijave se moraju dostaviti nadležnom državnom tijelu najkasnije do 31. kolovoza 2020. godine.
  6. Odnos prema drugoj pomoći: Program za premošćivanje pomoći slijedi program hitne pomoći Savezne vlade. Tvrtke koje su koristile saveznu ili državnu hitnu pomoć, ali su još uvijek pogođene gubitkom prodaje u prethodno navedenom obimu, mogu se ponovo prijaviti. Međutim, ako se razdoblja financiranja za hitnu pomoć i premošćivanje preklapaju, postoji trenutna razmjerna primjena trenutne pomoći protiv premošćavajuće pomoći.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Đir sa Memom / Šerif Konjević o korona partyju, Pjaniću, Gljivi

UHAPŠENA STARLETA: Teodora Radojičić dilala d*ogu u Beču