in

Prosvjed u Beogradu – bacaju se baklje i suzavci / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Situacija ispred Skupštine, ali i Pionirskom parku Srbije u Beogradu je izmakla iz kontrole. Kako javlja N1, čuli su se pucnji. Prosvjednici su gađali policiju, a policija je uzvratila bacanjem suzavaca. Prema procjenama reportera, danas je više ljudi nego jučer.

U prvim redovima ispred Skupštine je došlo do većih incidenata, a prosvjednici bacaju i baklje na policiju. Prosvjednici su se u jednom trenutku povukli prema Pionirskom parku. Policija se grupira ispred Skupštine Srbije.

Prosvjednici su srušili i ogradu koja ih je sprečavala da priđu Skupštini Srbije.

Nekoliko baklji završilo je između policijskih službenika koji su potisnuli prosvjednike nazad.

Sve više oklopnih vozila s velikim brojem Žandarmerije dolazi ispred zgrade Predsjedništva i Skupštine Srbije. Među demonstrantima ima i djece pa mole policiju da ne ispaljuju više suzavce iako oni to ne uvažavaju, te kako javlja reporterka N1 Srbija namjeravaju ponovo rastjerati njima prisutne.

Novinari KRIK-a javljaju da se “veliki broj nabildanih momaka okupio oko zgrade Predsjedništva i da novinarima ne žele reći zbog čega su tu”.

U Beogradu polako počinje ulični rat. Policija je krenula rastjerivati ljude okupljene ispred Skupštine pa je nastao stampedo. U sukobu s policijom u Bulevaru kralja Aleksandra je ozlijeđeno je nekoliko prosvjednika, a među njima je i čelnik ‘Dveri’ Boško Obradović.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Video: U Beogradu suzavci, kamenice i konjička policija, demonstranti pokušali da uđu u Skupštinu

Policija je u potpunosti ispraznila prostor ispred Skupštine Srbije. Snage reda počele su razbijati demonstracije. Prosvjednici su potisnuti delako od zgrade Skupštine.

Oglasio se MUP Srbije koji tvrdi da večeras ni u jednom trenutku nisu ispalili ni suzavce, niti topovske udare. To rade demonstranti, tvrde iz srpskog MUP-a.

Taman kad se činilo da se situacija smiruje, policija je krenula u ofenzivu. Prosvjednici su uzvratili bakljama i raznim tvrdim predmetima.

Nekoliko tisuća građana okupilo se i u Novom Sadu gdje su maskirane osobe zapalile ulaz u Gradsku kuću u kojoj se nalaze pripadnici policije. Prosvjed je stigao i do pokrajinskog medijskog servisa Vojvodine, gdje je ozljeđen jedan mladić. Kad su krenuli ka ulazu u Radio-televiziju, bacali su konzerve, petarde i razbili su staklo, prenosi BN1.

Policija u Novom Sadu odlučila je rastjerati prosvjednike okupljene na Trgu slobode. Upotrjebljen je suzavac zahvaljujući kojem se gomila prosvjednika zasad razišla.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

ples tate i sina smijeh do suza

Irski grad fantastične hrane i šarenila