in

Ljetno osvježenje uz domaći sladoled

Slatka-Tajna.Eu

 U vrijeme ljetnih vrućina tražimo načine kako ćemo se rashladiti. Za sve one koji ne mogu zbog pandemije Corona virusa otputovati na more i rashladiti se, postoje namirnice koje mogu donijeti osvježenje. Od njih lako možete napraviti ukusne sladolede za cijelu porodicu. Zdravi su, osvežavajući i veoma ukusni

 

Sladoled od avokada i limuna

Sastojci:
4 šoljice narezanog avokada
šoljica šećera
šoljica vode
kašika naribane limunove kore
4-6 kašičica soka limete,
prstohvat soli

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Priprema:
Izmiješajte dobro avokado, šećer, vodu, limunovu koru, malo soli i dvije kašike soka od limete u mikseru. Sok limete postepeno dodajite u malim količinama i provjeravajte okus da sladoled ne bude prekiseo. Prebacite u zdjelu s poklopcem i ostavite u frižideru otprilike četiri sata. Nakon što se smjesa dobro ohladi, stavite je u stroj za sladoled i slijedite upute proizvođača.

 

Osvježavajući štapići od grčkog jogurta, jagoda i limuna

Sastojci:
400 g jagoda
50 g šećera
kašičica limunovog soka
200 g grčkog jogurta
Priprema:
Pomiješajte jagode i šećer u manjoj zdjeli. Ostavite da odstoje 20-ak minuta, ali ih povremeno promiješajte. Dobijenu smjesu dodajte u procesor za hranu ili blender. Zatim dodajte i limunov sok, te uključite blender sve dok ne dobijete glatku smjesu. Umiješajte grčki jogurt u smjesu od jagoda. Izlijte u kalupe i stavite u zamrzivač na najmanje osam sati ili preko noći. Kako biste ledene štapiće izvadili iz kalupa, prelijte vrućom vodom vanjski dio kalupa.

Pratite nas na društvenim mrežama

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Vlada usvojila rebalans budžeta Brčko distrikta

Fishing in Bergen Funny (pecanje smiješno)