in

Laco: Drago mi je što najstariji kazališni festival u BiH ne gubi svoj kontinuitet / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na konferenciji za medije održanoj u Jajcu, objavljen je službeni program 39. Kazališnih igara BiH, među kojima je i predstava ‘Identitluk’ prema motivima djela Amina Maaloufa, u režiji Tanje Miletić Oručević, nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta Mostar, Hrvatskog narodnog kazališta Mostar i Studija za izvedbene umjetnosti Mostar.

Održavanje 39. Kazališnih igara BiH u Jajcu bilo je planirano u razdoblju od 25. lipnja do 3. srpnja ove godine. Međutim, zbog situacije prouzrokovane virusom Covid-19 i poštivanja propisanih mjera zaštite Igre se održavaju u pomjerenom terminu, od 28. kolovoza do 3. rujna 2020. godine, priopćeno je u srijedu iz Narodnog pozorišta.

Selektorica 39. Kazališnih igara BiH Tina Laco, teatrologinja, glumica i profesorica istaknula je da su okolnosti u kojima je radila pri odabiru predstava bile veliki izazov.

”Ono što mi je bilo izazovno ove godine kao selektorici je činjenica da mi je bilo onemogućeno uživati u svim izvedbama teatarski, u njihovoj ljepoti, što kazalište razlikuje od svih ostalih medija umjetnosti, jer je to njegova čar, njegov život da se događa ovdje i sada. Dakle, zbog ekraniziranog posredništva, jer smo svi, pa tako i ja, morali prihvatiti okolnosti onakve kakve jesu i donijeti najbolje odluke u takvim okolnostima. Drago mi je da su u ovakvim okolnostima organizatori odlučili da ovaj festival kao najstariji kazališni festival u BiH ne gubi svoj kontinuitet”, kazala je Laco.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Podsjećamo, predstava ‘Identitluk’ selektirana je za program festivala ‘Mostarska liska 2020’ koji će biti održan od 25. do 30. rujna ove godine. Također, selektirana je i za program festivala 30. Marulićevi dani koji će biti održani u Splitu od 19. do 26. listopada ove godine.

 


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

FC BOSNA KÖLN promjenom uprave doživjela preporod – poziv za upis novih članova i fudbalera

Emir je svoju majku pokušao ubiti satarom, ona mu sve oprostila: “Zlato moje, to je moj jedinac…”