in

Izetbegović: SDA i ja smo snažno stali uz premijera Novalića / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolegij SDA se bavio bitnim pitanjima oko pandemije i ostalih pitanja. Ocijenili smo da imamo sasvim dobre rezultate kada je u pitanju borba s pandemijom, kazao je danas lider ove stranke Bakir Izetbegović u obraćanju medijima dodavši da je sjednica i dalje u tijeku.

“U tijeku je sjednica Predsjedništva SDA i potrajat će još satima, odlučio sam da je prekinem da nas ne čekate”.

“Imamo konkretne rezultate kada su u pitanju ekonomske mjere koje je pokrenula Vlada FBiH. Mislim da će biti sasvim zadovoljavajuće, kao što se pokazalo za zdravstveni sektor” kazao je i dodao:

“Nismo zadovoljni reakcijama Vijeća ministara, mislim da se radi namjerna “soft” blokada od gospodina Tegletije. Pojedini ministri se trude uraditi nešto, ali ništa dapače nisu uradili”.

Afera “Respiratori” je bacila sve ostalo u sjenu.

“Nažalost, afera Respiratori je bacila sve u sjenu. Pozivamo pravosudne institucije da što prije okončaju istragu u skladu sa zakonom bez političkih i medijskih utjecaja kako bi se utvrdila istina i sankcioniralo kršenje zakona”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


“SDA i ja smo snažno stali uz premijera Novalića i čuli smo kritike da se radi o nedozvoljenom utjecaju politike na pravosuđe. Mi se bavimo politikom i imamo obvezu da svaki negativni i pozitivni fenomen podcrtamo i reagiramo na njega. SDA nikada neće imati problem s pravosuđem, sa nama problem može imati samo krivosuđe. Mislimo da su pristrani, sude pod političkim utjecajem i da ne sude prema svima jednako. Konkretno, nezamislivo je da premijeru u RS-a urade ono što su uradili u FBiH”, kazao je Izetbegović.

O izlasku Radončića iz Vijeća ministara je kazao:

“Imamo i izlazak Radončića iz Vijeća ministara te je kazao a će SBB izaći iz državne koalicije i neće imenovati ministra sigurnosti. Žao nam je što je to tako, slabi se pozicija pro-bosanskog bloka na nivou države. Nećemo ga uvjeravati, par puta je govorio da bi išao, ali izražavamo žaljenje što je to tako. Rado bismo ostali u koaliciji sa SBB-om na ostalim nivoima vlasti”.

“Pozivamo na temeljitu reformu pravosudnog sustava u BiH koja će učiniti da imamo profesionalno, neovisno sudstvo”, dodao je, prenosi N1.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Tešnjak i dekan fakulteta u Sarajevu zaražen koronavirusom

NBA liga se nastavlja sa 22 tima