in

Online upis na Univerzitet u Sarajevu

Slatka-Tajna.Eu

Univerzitet u Sarajevu uskoro će objaviti konkurse za upis kandidata na prvi ciklus i integrirani studij, drugi ciklus studija, stručni studij i specijalistički studij u studijskoj 2020/2021. godini.

Uz podršku Univerzitetskog teleinformatičkog centra UTIC, Univerzitet će upis kandidata vršiti putem Informacionog sistema eUNSA.

Prijava kandidata na konkurs za upis u prvu godinu prvog ciklusa i integriranog studija, kao i na konkurs za upis u prvu godinu stručnog studija provodit će se isključivo online, putem Informacionog sistema eUNSA (www.upis.unsa.ba).

Sistem online upisa na Univerzitet u Sarajevu kreiran je u skladu sa najnovijim trendovima i dostignućima informacionih tehnologija, kome se pristupa putem bilo kojeg uređaja konektovanog na Internet. Sistem obezbjeđuje najviše standarde integriteta i sigurnosti podataka koje obrađuje.

Sistem pokriva cijeli proces, od pretraživanja fakulteta/akademije prema željenim kriterijima, preko prijava odabranih fakulteta/akademije, te uvida u rezultate po fakultetima/akademijama, pa do ostvarenja prava upisa na fakultet/akademiju. Kandidatima omogućava brz i direktan uvid u lične podatke, ocjene te posebna postignuća važna za upis ostvarena tokom srednjeg obrazovanja, daje detaljnu kalkulaciju bodova za svaki prijavljeni fakultet/akademiju prema uslovima koje propisuju fakulteti/akademije, kao i uvid u položaj koji zauzimaju na rang listi jednog fakulteta/akademije, a u skladu sa odabranim prioritetima i brojem ostvarenih bodova.

Pregled programa dostupan je na http://registar.unsa.ba, a pripremljen je i interaktivni vodič na http://upis.unsa.ba/.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Na web stranicama Univerziteta (www.unsa.ba) i informacionog sistema eUNSA (www.upis.unsa.ba) nalazit će se sve informacije i detaljna uputstva o postupku registracije na eUNSA te načinu i rokovima za upload dokumenata za online prijavu na konkurs.

 

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

BOŽO VREĆO PRIČA O SVOJOJ MAJCI

Zaradio 800 miliona dolara u jednom danu