in

2,4 milijuna KM za braniteljske naknade / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupština Srednjobosanske županije (SBŽ) prihvatila je na današnjoj sjednici Nacrt zakona o novčanoj egzistencijalnoj naknadi, kojim je predviđeno da iz županijskog proračuna bude izdvajano oko 2,4 milijuna maraka godišnje za oko 1.120 razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji.

Predsjedatelj Skupštine SBŽ-a Josip Kvasina (HDZ BiH) kazao je novinarima da ovaj zakon predviđa novčane naknade za razvojačene branitelje, odnosno nekadašnje pripadnike Armije RBiH i HVO-a, u iznosu od pet maraka za svaki mjesec proveden u oružanim snagama.

Na naknade, koje su predviđene ovim zakonom, imat će pravo razvojačeni branitelji u dobi od 55 i 56 godina, koji su od 18. rujna 1991. do 22. travnja 1996. proveli minimalno godinu dana u oružanim snagama.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


– Uslijedit će brza javna rasprava s obzirom na to da je predviđeno da zakon stupi na snagu 1. srpnja. Ukoliko sve bude kako je planirano, mislim da će Vlada za iduću sjednicu uputiti rebalans proračuna, u kojem bi trebala biti osigurana sredstva za provedbu zakona do konca ove godine – kazao je Kvasina novinarima nakon sjednice.

Kako je navedeno, prosječna mjesečna naknada po branitelju iznosit će oko 180 maraka, a usvajanje ovog zakona obveza je županija koja proizlazi iz Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihove obitelji Federacije BiH.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Top 10 – Najbogatiji Ljudi u BiH!

Novakov “Adria Tour” svjetska prilika za Hrvatsku