in

Preminuo još jedan ljekar iz Vuhana: Koža mu potpuno potamnila

Slatka-Tajna.Eu

Kineski ljekar Hu Vejfeng koji je zajedno s ranije preminulim Li Venliangom krajem prošle godine u Vuhanu upozoravao na pojavu novog koronavirusa, umro je nakon teške borbe s Covidom-19.

Ovo je jedini smrtni slučaj od posljedica Covida-19 koji je Kina prijavila u posljednjih nekoliko sedmica, piše Guardian.

Urolog iz Vuhana, Hu Vejfeng, preminuo je nakon liječenja od Covida-19 više od četiri mjeseca, saopćila je kineska državna televizija CCTV. On je šesti ljekar iz Centralne bolnice Vuhan koji je preminuo zbog koronavirusa koji se u ovom kineskom gradu pojavio krajem prošle godine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Centralna bolnica Vuhan još nije zvanično potvrdila Huovu smrt. Početkom februara iz ove bolnice je saopćeno da je 68 zdravstvenih radnika bilo zaraženo koronavirusom. Zdravstveno stanje urologa zabrinulo je cijelu naciju kada su kineski mediji objavili fotografije na kojima se vidi da je ljekaru koža potamnila zbog oštećenja jetre.

Hu Vejfeng bio je jedan od osam ljekara, zajedno s Li Venliangom, koji su upozoravali na koronavirus. Oni su u grupnom razgovoru govorili o virusu sličnom SARS-u. Kada su informacije prvi put dospjele do medija, pravosudni organi optužili su ljekare za širenje lažnih vijesti.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Politika i milioni – Nezavisni stav

Četiri znaka slabog imuniteta