in

Poreskoj upravi RS dostavljeno 10.177 zahtjeva privrednih subjekata za subvencije

Slatka-Tajna.Eu

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske je zaključno sa 29.05.2020. godine obradilo ukupno 2.343 zahtjeva iz svoje nadležnosti, čime je završen proces obrade zahtjeva za dodjelu sredstava za mjesec april 2020. godine iz kategorije privrednih subjekata kojima je bio zabranjen rad ili su potpuno prestali sa radom

Sva resorna ministarstva u Vladi RS su, u okviru svojih nadležnosti, pristupila obradi pripadajućih prijava za april, te Poreskoj upravi RS krajem maja dostavila ukupno 10.177 prikupljenih i obrađenih zahtjeva prijavljenih privrednih subjekata. S obzirom da je u pitanju izuzetno obiman proces obrade podataka, jedan manji broj privrednih subjekata nije kompletiran, te su bile potrebne dodatne provjere nadležnih ministarstava kako bi se izvršila isplata sredstava.

Ministarstvo privrede i preduzetništva RS poziva sva pravna lica i preduzetnike, koji ispunjavaju uslove propisane Uredbom, da Poreskoj upravi RS podnesu pismenu izjavu sa zahtjevom za isplatu najniže plate i uplatu pripadajućih doprinosa za april 2020. godine, kako bi im navedena sredstva bila što prije isplaćena.

Upravni odbor Kompenzacionog fonda RS donio je Statut Kompenzacionog fonda RS kojim se uređuju organizacija, djelatnost, organi i način raspoređivanja i korištenja sredstava Fonda, izvori finansiranja kao i druga pitanja od značaja za rad i poslovanje Fonda. Cilj Fonda je saniranje posljedica i poteškoća nastalih usljed širenja zarazne bolesti izazvane virusom korona u Republici Srpskoj, a ostvaruje se pružanjem direktne podrške preduzetnicima i poslovnim subjektima u RS koji su pretrpili ili trpe štetu usljed širenja zarazne bolesti izazvane virusom korona.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Pandemija zaljuljala javne nabave u BiH / Bljesak.info

Policija pratila kriminalce, pa saznala za kokainske orgije