in

Ne podržavamo odluku Izvršnog odbora FS BiH

Slatka-Tajna.Eu

Izvršni odbor FS Bosne i Hercegovine na sjednici potvrdio je odluku Takmičarske komisije Bosne i Hercegovine. Prvenstvo je i službeno prekinuto, novi-stari prvak je FK Sarajevo, a putnici u drugu ligu Zvijezda i Čelik.

Nakon što je odluku potvrdio i Izvršni odbor, oglasili su se iz FK Željezničar.

“Uprkos svim naporima koje smo učinili i davanju konkretnih rješenja, u skladu s razvojem situacije povodom virusa COVID-19 u našoj državi, smatramo da donesena odluka nije u korist fudbala i sporta u cjelini te da će imati značajne posljedice po fudbal u BIH. Naša želja, i ranije izrečeni stav, o nastavku svih fudbalskih takmičenja u BiH je bio jasan – najtrofejniji bh. klub želio je nastavak odigravanja BH Telecom Premijer lige BiH i Kupa naše zemlje, te da tako na zelenom terenu dobijemo odluke o prvaku, osvajaču Kupa, ekipama koje će predstavljati BiH na evropskoj sceni, kao i o mjestima koja vode u niži rang”, poručili su iz Željezničara i dodali:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


“Uprkos ukidanju vanrednog stanja u cijeloj državi, pokretanja svih drugih sfera života, ovom odlukom je zadat ozbiljan udarac fudbalu u BIH. Nažalost, mi nismo krenuli putem skoro svih evropskih država i liga iz regije koje su se odlučile za nastavak fudbalskih takmičenja. Ne želimo da mislimo da su na ovakvu odluku uticale neke stvari i interesi mimo sporta. Kao legalisti moramo prihvatiti odluku NS/FS BIH, ali smo dužni zbog naših navijača, naših prijatelja, naših sponzora još jednom da kažemo – odluku apsolutno ne podržavamo.”


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Tegeltija optužuje vrh SDA za ‘vrlo opasan politički pritisak’

Predsjedniče ne skrivajte se iza tajne službe!