in

Alen Islamović – uskoro promocija novog albuma

Slatka-Tajna.Eu

Frontmen Bijelog dugmenta Alen Islamović, kako sam kaže, već više od 50 dana se nalazi u svom stanu u Zagrebu, u svjevrsnoj kućnoj izolaciji.

– Posljednji koncert Bijelog dugmeta je bio u Oslu 8. marta. Od tad sam u Zagrebu i sve se zatvrilo. Kako mi mi Bosanci kažemo: “Kuća-balkon, balkon-kuća-dnevni boravak-spavaća soba”. Vrijeme provodim sa svojom porodicom, svojim unucima. Pišem nove pjesme, nove tekstove. To mi je preokupacija u posljednje vrijeme. Pripremam se ovih dana da “skočim” do Bihaća, pa ću biti tu malo duže, da bih obišao kuću, imanje, poljoprivredno dobro – kaže nam Islamović.

S obzirom na posao kojim se bavi, koji podrazumijeva česta putovanja, kaže kako mu sada teško pada upravo ta nemogućnost slobodnog kretanja.

– Mi smo smo ljudi koji se krećemo 40 godina, družimo se s ljudima, putujemo širom svijeta. Imamo veliki krug prijatelja. Nisu to samo prijatelji iz muzike. Ima tu i iz drugih oblasti, poput tenisa, odnosno sporta, jer ja obožavam sport. Koncerti su stali, ali volio bih da barem imam mogućnost da se tenisom rekreiram. Nadam se da će biti bolje. Treba biti realan i reći da je teško zatvoriti ljude koji su puno putovali. Nismo mi baš ptice za kaveza – rekao nam je Islamović.

Otkrio nam je da vrijeme koje provodi kod kuće koristi kako bi pripremio novi album.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Već žestoko radim na novom albumu u ova dva mjeseca. Imam već dosta dobrih pjesama, dosta dobrih tekstova. U kontaktu sam sa dosta kompozitora sa ovih naših prostora. Vidjećemo, tamo negdje do septembra ili oktobra trebao bih složiti taj novi album i objaviti ga. Mislim da će do septembra već i mogućnost putovanja i promocija – otkrio nam je Islamović.

Veliki broj pjevača, u nemogućnosti održavanja živih nastupa svoju publiku “počaste” kraćim koncertima ili izvedbama pojedinačnih pjesama putem interneta, društvenih mreža i sličnih kanala. Osim učešća u snimanju pjesme “Zemljo moja” Alen Islamović do sada nije koristio ovakav način komunikacije sa publikom. Međutim, za koji dan će se i to promijeniti.

– Bila je ta jedna, ali vrijedna. Međutim, ponmovo sam okupio 4 asa, Odnosno okupili smo se Rajko Dujmić, Vlado Kalember, Jurica Pađen, ja i Pišta i napravili smo jedan blok od pet pjesama sa nekom pričom između nas, pa će to biti jedan mini koncert, poklon od nas svima onima koji se sjećaju grupe 4 asa. To je već u montaži i to će biti objevljeno za tri do četiri dana – napomenuo je Islamović.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Veteran

Written by Asko Begic

Years Of MembershipCommunity ModeratorVerified UserContent Author

Dženifer nosi Bredov zaručnički prsten?

SVE BIH POSTROJILA: Slavica Ćukteraš otkrila kako bi se ponašala kao članica žirija „Zvezda Granda“