Privatni hrvatski radio više neće puštati pjesme Tonija Cetinskog

Slatka-Tajna.Eu

Radio Drava, privatni radio koji program emituje iz Koprivnice, više neće puštati pjesme Tonija Cetinskog.

Tu odluku objavili su na svojoj web stranici, a saopštenje hrvatskoj javnosti o ovoj odluci potpisao je muzički urednik radija Bojan Horvat, prenose hrvatski mediji.

“Potpuno shvatajući kako je demokratsko pravo svakog pojedinca da iznese mišljenje koje zastupa, isto kao što je i demokratsko pravo svakog drugog pojedinca da se s time složi ili ne složi, ipak smatram opasnim kada o kompleksnim zdravstvenim temama progovaraju i korner zauzimaju poznate i javne osobe društvenog života, izuzetno nekompetentne za temu koju komentiraju jer na taj način svojim javnim djelovanjem utječu na mišljenje i postupke svojih simpatizera, a potom i mnogih drugih”, napisao je, između ostalog, urednik radija. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


 “Mi kao privatni, komercijalni radio, koji je pjesme Tonyja Cetinskog dosad uredno emitirao te za njih plaćao autorska i muzuičla prava, do daljnjega ćemo obustaviti emitiranje njegovih pjesama. To je naša odluka i ne očekujemo da će i druge radiostanice slijediti naš primjer, isto kao što znamo da Tony Cetinski neće biti nešto posebno oštećen ovom odlukom. Ona je simbolična i u njenoj suštini krije se želja nas kao medija da svoj medijski prostor više ne poklanjamo osobama koje svojim djelovanjem i odlukama direktno ugrožavaju ovo društvo. Radio Drava dakle, pjesme Tonyja Cetinskog u svom programu više neće emitirati, a mjesto u eteru koje je dosad popunjavao Cetinski, zauzet će neki novi bendovi i pjevači, koji u ovo vrijeme krize i prestanka koncertnih aktivnosti itekako trpe i koji ‘umiru sto puta dnevno'”, navedeno je u saopštenju.

Toni Cetinski je u live obraćanju na Facebooku fanovima rekao da bi “radije na Goli otok nego da se vakciniše”. 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

JOŠ PRIJE POŽARA SE ZNALO DA ĆE KUĆA BITI ZAPALJENA: Poznati detalji koji su prethodili drami porodice Sinana Sakića

VESNA ZMIJANAC ZNA SVE O JELENI KARLEUŠI: Teška joj je sudbina