Poslije maski i rukavica prijeti nam i nestašica kondoma

Slatka-Tajna.Eu

Najveći svjetski proizvođač kondoma upozorio je na globalni manjak tog proizvoda, i procjenjuje da ima zalihe za još samo dva mjeseca.

Kompanija „Kareks”, sa sjedištem u Maleziji, koja je proizvođač petine prezervativa na svetu, tek prije nekoliko dana je ponovo pokrenula svoje proizvodne pogone.

Iz kompanije su saopštili da se kondomi uglavnom proizvode u Kini i Indiji, na koje pandemija posebno utiče.

„U međuvremenu, potražnja raste velikom brzinom jer vlasti širom sveta apeluju da se bude kod kuće kad god je to moguće, a parovi u ovom trenutku ne razmišljaju o potomstvu, dok traje pandemija, zbog zdravstvenih rizika”, rekao je Go Mijah Kjat, izvršni direktor kompanije „Kareks”.

„Kareks” u svojim pogonima proizvodi prezervative za brendove poput Dureksa, kao i sopstvenu liniju specijalnih kondoma. Godišnje napravi više od pet milijardi kondoma i izvozi ih u više od 140 zemalja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Ipak, i proizvodnja i distribucija sada su pod velikim izazovom imajući u vidu pandemiju korona virusa i zatvorene granice.

“Definitivno bih rekao da je ovo period bez presedana. Nikada nismo imali ovakav poremećaj”, izjavio je Go.

„Kondomi bi takođe mogli biti dosta skuplji. Još uvek isplaćujemo svim našim radnicima pune plate, ali oni rade samo pola radnog vremena tako da će generalno doći do povećanja troškova”, upozorio je Go.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ROMSKI HOROSKOP ZA MAJ: Ovo je period kada se sve mijenja

ALEN HRBINIĆ O NOVOJ PJESMI I IZOLACIJI: Planovi su samo da se živo i zdravo