in

Čelik za N1 otklonio dileme: SDA ili Narod i pravda?

Slatka-Tajna.Eu

Mirza Čelik, poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo, rekao je danas za N1 da će ostati član Stranke demokratske akcije do kraja mandata demantirajući nagađanja da će postati član Naroda i pravde.

Gost N1 istakao je da je mandat dobio kao član SDA i da će ga kao takav i završiti.

”Ja ne znam zašto se ljud pitaju, dobio sam mandat od SDA i mislim ga završiti. Gospodin Čampara (Aljoša) je mogao individualno, ime i prezime dobija mandat. Ja ostajem u Skupštini kao zastupnik ispred SDA i tako će biti do kraja mandata. Nisam nikad nagovještavao da ću preći u Narod i pravdu”, istakao je Čelik na početku razgovora.

N1

Je li na ovu temu bilo razgovor s predsjednikom NIP-a Elmedinom Konakovićem?

”Nisam razgovarao s Konakovićem na temu prelaska. Nemam problema s njim, u politici je moralo doći do nekih varnica i oko nekih stvari se nismo slagali, ali prijateljstvo se neće promijeniti”, naglasio je Čelik.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










O fotografiji s Aljošom Čamparom…

”Aljoša i ja smo prijatelji bili i prije ulaska u politiku. Imali smo priliku da budemo zajedno na raznim sastancima. Ja sam zastupnik u Skupštini, niti njima treba ni 18. ni 19. ruka. Imaju apsolutnu većinu. Ja sam povjerenik na Ilidži, jedan od povjerenika i ja sam to kazao da nemam namjeru ni da bude predsjednik, potpredsjednik niti član Izvršnog odbora”, dodao je gost N1.

Je li Čampara pokušao ubijediti da pređe u Narod i pravdu?

”Nije ni pokušao. Pitao sam ga, zašto ne napravi neki novi projekat, zašto nešto drugo ne pokuša. Ima kapacitet možda i da napravi svoju političku partiju. On je rekao da ne misli tako da nije vrijeme da započne novi politički projekat”, istakao je Čelik.

On je komentarisao i ostale aktuelne teme na sarajevskoj političkoj sceni. Najavio je da 2022. neće biti kandidat niti jedne političke partije. Uskoro donosimo video kompletnog razgovora.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Bingo grantovi ženama za pokretanje biznisa

Fudbaler Bajerna izabrao Njemačku umjesto Engleske