in

Čelik za N1 otklonio dileme: SDA ili Narod i pravda?

Slatka-Tajna.Eu

Mirza Čelik, poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo, rekao je danas za N1 da će ostati član Stranke demokratske akcije do kraja mandata demantirajući nagađanja da će postati član Naroda i pravde.

Gost N1 istakao je da je mandat dobio kao član SDA i da će ga kao takav i završiti.

”Ja ne znam zašto se ljud pitaju, dobio sam mandat od SDA i mislim ga završiti. Gospodin Čampara (Aljoša) je mogao individualno, ime i prezime dobija mandat. Ja ostajem u Skupštini kao zastupnik ispred SDA i tako će biti do kraja mandata. Nisam nikad nagovještavao da ću preći u Narod i pravdu”, istakao je Čelik na početku razgovora.

N1

Je li na ovu temu bilo razgovor s predsjednikom NIP-a Elmedinom Konakovićem?

”Nisam razgovarao s Konakovićem na temu prelaska. Nemam problema s njim, u politici je moralo doći do nekih varnica i oko nekih stvari se nismo slagali, ali prijateljstvo se neće promijeniti”, naglasio je Čelik.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










O fotografiji s Aljošom Čamparom…

”Aljoša i ja smo prijatelji bili i prije ulaska u politiku. Imali smo priliku da budemo zajedno na raznim sastancima. Ja sam zastupnik u Skupštini, niti njima treba ni 18. ni 19. ruka. Imaju apsolutnu većinu. Ja sam povjerenik na Ilidži, jedan od povjerenika i ja sam to kazao da nemam namjeru ni da bude predsjednik, potpredsjednik niti član Izvršnog odbora”, dodao je gost N1.

Je li Čampara pokušao ubijediti da pređe u Narod i pravdu?

”Nije ni pokušao. Pitao sam ga, zašto ne napravi neki novi projekat, zašto nešto drugo ne pokuša. Ima kapacitet možda i da napravi svoju političku partiju. On je rekao da ne misli tako da nije vrijeme da započne novi politički projekat”, istakao je Čelik.

On je komentarisao i ostale aktuelne teme na sarajevskoj političkoj sceni. Najavio je da 2022. neće biti kandidat niti jedne političke partije. Uskoro donosimo video kompletnog razgovora.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Bingo grantovi ženama za pokretanje biznisa

Fudbaler Bajerna izabrao Njemačku umjesto Engleske