in

Falit ćeš nam, kao čovjek i kao vrhunski umjetnik

Falit ćeš nam, kao čovjek i kao vrhunski umjetnik
Slatka-Tajna.Eu
Falit ćeš nam, kao čovjek i kao vrhunski umjetnik

Emir Hadžihafizbegović oprostio se od kolege Harisa Burine koji je preminuo u 62. godini života. Hadžihafizbegović je na svom Facebook profilu objavio fotografiju s akademije te se emotivno prisjetio svog kolege iz klase.

“Drugi u donjem redu s lijeve strane na ovoj slici, između profesora Mladena Materica i Željka Ninčića, je Haris Burina, do Ninčića je Emir Kusturica, do nesrećnika sa ‘Mokre Gore’ je potpisnik ovog posta, gore s lijeva na desno, Amina Gutić – Begović, Deana Divljan, Ajna Pecenko, Milijana Žirojević i Nebojša Šurlan ovo je moja klasa, klasa Emira Kusturice, na akademiji scenskih umjetnosti.

Slika je nastala nakon naše diplomske predstave ‘Buba u uhu” Zorza Fejdoa negdje, trebalo bi biti u decembru 1986 – te godine”, naveo je.

On je istakao da ga je zatekla vijest o smrti njegovog prijatelja te da je se čuo s kolegama s klase.

“Vraćam se na Harisa Burinu. Jutros nas je zatekla vijest, da je Haris Burina napustio ovaj svijet. Zovem Batu i Nebojšu u Beograd, Deanu u Pariz, Aminu u Sarajevu, Ajna je u Kanadi, Milijana u Australiji.

I s njima ću se danas čuti. Na telefonima smo, ali šutimo i plačemo. Nema više ‘stoleta apas’ iz moje prve scenske duo vježbe u kojoj sam sa Harisom igrao ‘Ljubu vrapceta’, a sve po romanu ‘Kad su cvetale tikve’ Dragoslava Mihajlovića.

Ostavio nas je naš sjajni Haris. Čovjek i glumac. Ne znam da li sam se i sa kim više u životu svađao i mirio ko s ‘džigijem’ (Harisov nadimak sa Akademije)”, dodao je.

Potom se osvrnuo na lik i djelo svog kolege i prijatelja te istakao da će mnogo faliti svima.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


“Posvađa nas strast, pomiri nas ljubav. Živio je 200 na sat. Hiperaktivan, na sceni, pred kamerom, u životu. Haris Burina je, čini mi se i u snu izgovarao pozorišne i filmske replike i presvlačio se iz pidžame u odjelo i obratno.

Tekst bi bio mnogo duži, kad bi krenuo sa uspomenama, putovanjima, zaj……..a i svemu sto smo prošli moj Harise.

Žalit će mnogi i sjećati se dragog Harisa Burine, ali niko i nikad neće, ko ovih sedmero tvojih braće i sestara sa ove slike i sa naše klase.

Tvoji Deana, Milijana, Ajna, Amina, Željko, Nebojša i Emir. Volimo te neizmjerno.

Falit ćeš nam, kao čovjek i kao vrhunski umjetnik.

Neka ti dragi Bog podari smiraj i mjesto gdje ćes se odmoriti i voziti na konjiću s ringišpila, a ringišpil, konjić i sakriveni pogledi dva brata, nek ostane naša priča. Drugi ne bi razumjeli. Adio kumpanjo”, zaključio je.

Podsjećamo, bh. glumac Haris Burina noćas je preminuo u Kliničkom centru u Zenici. Ranije mu je dijagnosticiran karcinom.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Sisačka policija zaplijenila veliku količinu oružja

Sisačka policija zaplijenila veliku količinu oružja

Sara Jo sponatnim poziranjem naglašava lijep stajling (FOTO)

Sara Jo sponatnim poziranjem naglašava lijep stajling (FOTO)