in

Slovački ministar: Napadač na Fica možda nije djelovao sam

Slovački ministar: Napadač na Fica možda nije djelovao sam
Slatka-Tajna.Eu
Slovački ministar: Napadač na Fica možda nije djelovao sam

Slovčki premijer Robert Fico

Foto: Nadja Wohlleben / REUTERS

Napadač koji je teško ranio slovačkog premijera Roberta Fica u napadu u srijedu možda nije djelovao sam, rekao je vladin dužnosnik u nedjelju.

Postoje naznake da čovjek nije djelovao sam, rekao je novinarima u Bratislavi ministar unutrašnjih poslova Matuš Šutaj Eštok.

– Sastavili smo istražiteljski tim koji će također raditi na verziji da se nije radilo o vuku samotnjaku, rekao je ministar.

Jedna od indikacija je ta da je sadržaj na Facebook stranici napadača izbrisan u vrijeme kad se nalazio u policijskom pritovoru.

On sam u to vrijeme nije imao pristup stranici.

Najgori strahovi za zdravlje slovačkog premijera prošli

Zdravstveno stanje slovačkog premijera Roberta Fica se stabiliziralo te su najgori strahovi prošli, rekao je njegov zamjenik Robert Kalinak u nedjelju, no dodao je da zasad neće biti prebačen iz bolnice u Banskoj Bistrici.

– Više nema neposredne opasnosti za njegov život, ali njegovo je stanje i dalje ozbiljno i zahtijeva intenzivnu njegu, rekao je Kalinak.

– Možemo smatrati da je njegovo stanje stabilno, a prognoze pozitivne, rekao je Kalinak ispred bolnice. Sada se svi osjećamo malo opuštenije, dodao je.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Fico je u srijedu ranjen u pucnjavi nakon sjednice vlade održane u Handlovi, gradu u središnjoj Slovačkoj.

Miriam Lapunikova, ravnateljica sveučilišne bolnice Roosevelt u Banskoj Bistrici, gdje je Fico primljen, rekla je u četvrtak da je premijer bio podvrgnut petosatnoj operaciji s dva kirurška tima koji su zbrinjavali višestruke rane od vatrenog oružja.

Lapunikova i Kalinak su u petak rekli da je premijer podvrgnut još jednom operativnom zahvatu kako bi se uklonilo nekrotično tkivo iz rana.

Slovačka policija optužila je 71-godišnjeg muškarca za pokušaj ubojstva.

Pucnjava je prvi veliki pokušaj atentata na europskog političkog čelnika u više od 20 godina i potaknula je međunarodnu osudu, a politički analitičari i zastupnici rekli su da je to pokazatelj sve grozničavije i polariziranije političke klime diljem kontinenta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

U finalu Istoka protiv Bostona

U finalu Istoka protiv Bostona

HALID BEŠLIĆ PODRŽAO PJESMU “DIJAGNOZA”: Moj dragi Collapse band

HALID BEŠLIĆ PODRŽAO PJESMU “DIJAGNOZA”: Moj dragi Collapse band