in

Danas fešta u Banjaluci: Borac igra za titulu

Danas fešta u Banjaluci: Borac igra za titulu
Slatka-Tajna.Eu
Danas fešta u Banjaluci: Borac igra za titulu

Fudbaleri Borca danas imaju priliku da osvoje šampionsku titulu u Wwin ligi Bosne i Hercegovine za sezonu 2023/24.

Kolo prije kraja sezone Banjalučani dočekuju Igman i u slučaju trijumfa doći će do treće titule u klupskoj istoriji. Velike su šanse da saznamo i drugog putnika u niži rang (prvi je Zvijezda 09), a to će po svemu sudeći biti Tuzla Siti.

Sve oči  fudbalske javnosti u BiH biće uprte ka Gradskom stadionu u Banjaluci gdje se očekuje velika fešta oko 19 časova. Tada bi izabranici Vinka Marinovića trebali podići trofej Wwin lige BiH i time spustiti zavjesnu na istorijsku sezonu. Sve što je potrebno da trofej završi u rukama Banjalučana jeste da savladaju ekipu Igmana koja je osigurala opstanak u eliti. Dva kola prije kraja Borac ima pet bodova prednosti u odnosu na Zrinjski i jasno je da žele da tu prednost zadrže prije posljednjeg kola i izbjegnu bilo kakvu neizvjesnost. 

U taboru Banjalučana se nadaju ispunjenim tribinama, a pripremili su i brojna iznenađenja na stadionu. 

„Ova sezona je bila sa dosta izazova,sa dosta teških i izazovnih utakmica. Moji igrači znaju šta trebaju da urade i imam potpuno povjerenje u njih”, rekao je šef struke Borca Vinko Marinović.

Kapiten tima iz Banjaluke Srđan Grahovac rekao je da je hemija i atmosfera u svlačionici  na visokom nivou te da je on izuzetno ponosan da bude kapiten ovakve grupe momaka.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










”Čeka nas posljednja prepreka i šansa da sa nova tri boda pred svojom publikom ovjerimo titulu’. ‘Kada sam se vratio nisam očekivao da ćemo imati ovako dobru sezonu ne samo na terenu nego i van njega. Ekipa diše zajedno’, poručio je Grahovac’.

Borac u vitrinama za sada ima dvije šampionske titule. Prvu je osvojio u sezoni 2010/11, a drugu prije tri godine (2021). U slučaju današnjeg slavlja Borac će ponovo igrati kvalifikacije za Ligu šampiona.  Ove sedmice ga očekuje još jedna velika utakmica. U Banjaluci će u četvrtak igrati revanš finala Kupa BiH protiv Zrinjskog, te će imati priliku da po prvi put u istoriji osvoji duplu krunu. 

U ponedjeljak bi trebala biti riješena još jedna dilema, a to je ko će uz Zvijezdu 09 napustiti elitni rang. Sve su prilike da će to biti ekipa Tuzle Siti koja danas gostuje Zrinjskom. “Građani“ imaju pet bodova u odnosu na GOŠK koji je prvi iznad crte. Plasman u Evropu osim Borca i Zrinjskog ranije su osigirali Velež i Sarajevo.  

Sve utakmice 32. kola se igraju danas sa početkom u 17 časova. Parovi 32. kola (17 sati): Borac – Igman, Sarajevo – Posušje, Sloga – Široki Brijeg, Zrinjski – Tuzla Siti, Zvijezda 09 – Željezničar, Velež – GOŠK. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

OD NJE ZASTAJE DAH: Prozirna haljina se pripila uz bujne Ivanine obline

OD NJE ZASTAJE DAH: Prozirna haljina se pripila uz bujne Ivanine obline

Niz zemalja uputilo sućut nakon smrti Raisija, Izrael tvrdi: To nismo bili mi

Niz zemalja uputilo sućut nakon smrti Raisija, Izrael tvrdi: To nismo bili mi