in

IVICA PULJIĆ, IZ WASHINGTONA: ‘Tri amigosa uskoro postaju bivši…’

IVICA PULJIĆ, IZ WASHINGTONA: ‘Tri amigosa uskoro postaju bivši…’
Slatka-Tajna.Eu
IVICA PULJIĆ, IZ WASHINGTONA: ‘Tri amigosa uskoro postaju bivši…’

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2024\/05\/ip_sb_1.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2024\/05\/ip_sb_1.jpg”,”caption”:”Screenshot”,”bg”:”333637″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2024\/05\/ivica_sss.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2024\/05\/ivica_sss.jpg”,”caption”:”Screenshot”,”bg”:”293542″}]

Ivica Puljić, dugogodišnji dopinik Al Jazeere iz Washingtona, komentirao je odlazak Gabriela Escobara na novu dužnost, ali najavio i nove rokade na političkoj sceni.

-Tri amigosa koja uskoro postaju bivši, osim Jima O`Briena, koji je i najvažnija karika u State Departmentu za Europu. Gabriel Escobar i Miroslav Lajčak za nekoliko dana napuštaju svoje pregovaračke pozicije između Prištine i Beograda. Neće biti mnogo suza prolivenih za njima, poručio je Puljić, te dodao:

-Na pitanja o Crnoj Gori i rezoluciji o Srebrenici u UN-u Gabriel Escobar je odgovorio da “ne bi trebalo biti podjela u Europi po tom pitanju”. “Genocid u Srebrenici je činjenica tu nema nikakvih dilema.” SAD su imale neformalni uvid u prijedlog CG amandmana i to je sve.”

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Napuštam ovaj posao uvjeren da smo uspostavili neke programe i politike koji će pomoći regiji u pomirenju i euroatlantskoj integraciji”, rekao je Gabriel Escobar, navodeći da će ime njegovog nasljednika kao i pozicija na koju prelazi biti naknadno objavljeni.

Gabriel Escobar privodi kraju svoj mandat kao posebni izaslanik za zapadni Balkan što je potvrdio na posljednjoj press (online) konferenciji danas. Sutra će, zajedno s Lajčakom imati sastanak u State Departmentu, oko Srbije i Kosova, a američke će stavove dalje prenjeti Lajčak, poručio je Puljić.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Nisam u lošem društvu, zar ne?

Nisam u lošem društvu, zar ne?

Iz Bajerna bljuju vatru: Sudija nam se izvinio

Iz Bajerna bljuju vatru: Sudija nam se izvinio