in

Rekordan broj turista za prvomajske i vaskršnje praznike

Rekordan broj turista za prvomajske i vaskršnje praznike
Slatka-Tajna.Eu

VIŠEGRAD – Višegrad za prvomjaske i vaskršnje praznike bilježi rekordnu posjetu turista i traži se krevet više, potvrdili su Srni iz Turističke organizacije Višegrad.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Branislav Andrić rekao je da je Višegrad jedna od najpoželjnijih destinacija što potvrđuje popunjenost smještajnih kapaciteta.

“Prvomajski i vaskršnji praznici ove godine su spojeni i tako su omogućili mali odmor. Primijetan je povećan broj turističkih dolazaka, kako organizovanih grupa, tako i pojedinačnih dolazaka”, istakao je Andrić.

Prema njegovim riječima, praznična gužva je dobrodošla i prodavcima suvenira, jer niko iz Višegrada ne ode bez bar jednog suvenira, a zadovoljni su i ugostitelji. Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević zadovoljan je velikom posjetom turista, te ističe da najviše interesovanja vlada za kulturno-turistički kompleks Andrićgrad.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


On je istakao da turisti posjećuju i manastirski kompleks Dobrun, Draževinu, Višegradsku banju, most Mehmed paše Sokolovića, Spomen-učionicu Ive Andrića, kao i da uživaju u atrakcijama na vodi.

“Očekujemo da će turisti obići sve sadržaje i da će se ponovo vratiti u grad na Drinu. Mi ćemo nastojati da različitim manifestacijama obogatimo višegradsko ljeto”, rekao je Đurević.

Višegrad raspolaže sa oko 100 registrovanih apartmana, odnosno oko 400 ležajeva za spavanje u privatnom smještaju i oko 400 ležaja u hotelima i motelima.

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Nevolje u raju: Raskinuo najpoznatniji teniski par

Nevolje u raju: Raskinuo najpoznatniji teniski par

Rubljov poslije preokreta do titule u Madridu

Rubljov poslije preokreta do titule u Madridu