in

Petak oblačniji i svježiji, česta kiša, ponegdje i grmljavina

Petak oblačniji i svježiji, česta kiša, ponegdje i grmljavina
Slatka-Tajna.Eu
Petak oblačniji i svježiji, česta kiša, ponegdje i grmljavina

Nastavlja se promjenjivo, uz povremenu mjestimičnu kišu i grmljavinu, češću do subote, najviše u najsvježiji petak, pa do ponedjeljka više sunčanog vremena.

I petak nestabilan

Petak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti oblačniji i svježiji od četvrtka, uz povremenu mjestimičnu kišu, moguće i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom. Jutarnja temperatura od 10 do 12 °C, popodnevna oko 18 °C.

U središnjoj Hrvatskoj danju još malo hladnije i oblačnije, pri čemu ponegdje moguće i pretežno oblačno i kišovito – nalik na jesen, i to najvjerojatnije u Međimurju i Zagorju.

Za početak svibnja svježe, uz dosta oblaka i mjestimičnu kišu i na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj, pri čemu je u unutrašnjosti Istre i Gorskome kotaru te u Rijeci i bližoj okolici velika vjerojatnost cjelodnevnih oblaka i česte kiše, ali ne i obilne.

Obilniji pljuskovi praćeni grmljavinom mogući su u Dalmaciji, osobito unutrašnjosti, bliže granici. Uz promjenjivu naoblaku jutarnja temperatura zraka bit će većinom oko 9 °C, uz more 11 do 13 °C, a popodnevna 17 do 20 °C, prema otvorenom uz jačanje sjeverozapadnog vjetra.

Sjeverozapadnjak će kasno poslijepodne i posebice navečer zapuhati i na u petak razmjerno svježem jugu Hrvatske, do tada pod prevladavajućim jugozapadnjakom, lokalno na udare i olujnim u noći, kada će biti i najnestabilnije.

Ponovno toplije i sunčanije, ali i dalje nestabilno

emisija “Vrijeme”

Foto: HTV / HRT

Sljedećih dana na Jadranu opet većinom sunčano i toplije, ali još ne sasvim stabilno, pa su osobito u subotu mogući pljuskovi, samo rijetko i grmljavina. I pritom u početku još gdjekad umjeren sjeverozapadni vjetar, zatim uglavnom jugozapadni, od nedjelje pak sve češće jugo.

U kopnenom području također porast temperature, od nedjelje uz jugozapadni vjetar, te sve manje nestabilno pa će vjerojatno najčešće povremene kiše biti u subotu, a najviše sunčanog vremena u ponedjeljak, koji će, kao i nedjelja, ponegdje početi s maglom.

emisija "Vrijeme"emisija "Vrijeme"

emisija “Vrijeme”

Foto: HTV / HRT

Mnogobrojne pak lokalne meteorološke informacije o vremenu prošlih sati i dana u Hrvatskoj te prognoza za sljedeće dane mogu se svakodnevno naći i na teletekstu HRT-a. U internetskom Meteo kutku HRT-a vidljive su i kojekakve druge zanimljivosti iz svijeta meteorologije, primjerice:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Prognoza za petak značajnog vremena i najviše dnevne temperature zraka vidljiva je i u emisijama:

Vrijeme Hrvatska – za 55 mjesta u Hrvatskoj,

Vrijeme Europa – za 44 europska grada i

Vrijeme svijet za 33 veća grada u svijetu, koja se na HRT-u svakodnevno priprema u suradnji sa Svjetskom meteorološkom organizacijom.

A svakodnevno su dostupne i prognoze na engleskom jeziku i na španjolskom jeziku.

HRT METEO

Mnogobrojne druge informacije i o prošlom i o budućem vremenu, i to ne samo od stručnjaka DHMZ-a nego i drugih europskih meteoroloških službi, dostupne su u HRT METEO aplikaciji za pametne mobilne telefone, u kojoj se redovito objavljuju i prometne informacije HAK-a, i to ne samo na hrvatskom jeziku nego i na engleskom i njemačkom.

METEO KARIKATURE i METEO STRIP

A vedrijem raspoloženju možda pridonesu METEO KARIKATURE i/ili METEO STRIP.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

"Vivia Run&More Weekend" po sedmi put u Banjaluci

"Vivia Run&More Weekend" po sedmi put u Banjaluci

PREMINUO OTAC TOŠETA PROESKOG: Sada su zajedno, zagrljeni

PREMINUO OTAC TOŠETA PROESKOG: Sada su zajedno, zagrljeni