in

OTVARANJE LOKALA ŠUKRIJA PLANJANINA: Pojavile se brojne poznate ličnosti, a zapjevao legendarni Josip Pejaković

OTVARANJE LOKALA ŠUKRIJA PLANJANINA: Pojavile se brojne poznate ličnosti, a zapjevao legendarni Josip Pejaković
Slatka-Tajna.Eu

Naš kantautor Šuki Planjanin, koji je poznat po lijepim pjesmama i notama, od danas je zvanično i u ugostiteljstvu.  

Naime, on je danas u blizini Skenderije otvorio lokal simboličnog naziva “Nota”.

Na svečanom otvorenju je bio veliki broj poznatih osoba iz kulturnog i javnog života, ali i Šukijevih kolega pjevača i muzičara.

Sreću u novom biznisu Planjaninu su poželili legendarni Josip Pejaković, Osman Hadžić, Nijaz Skenderagić, Neno Murić, Dino Muharemović, Hasib Durmišević, Amir Karahasanović, Asim Brkan, Edis Redžić, Jasminko Smolo, Mide Alađuz, Elvir Karić, Mirso Čomaga….

Otvorenje nije moglo proći bez muzike, pa su Šuki i Bajro Planjanin za zvanice zapjevali “Sarajevo ljubavi moja”, a uz prve stihove sevdalinke “Od kako je Banja Luka postala” njima se pridružio i Josip Pejaković koji je nagrađen velikim aplauzom.

– Došlo je vrijeme da otvorimo vrata “Note” za sve ljude dobre volje u Sarajevu, ali i goste koji dolaze iz cijelog svijeta. Naš šeher poznat je po gostoprimstvu, a mi ćemo pokušati da svako iz lokala izađe veseo i nasmijan. “Nota” se nalazi u ulici Hamdije Kreševljakovića 17, u blizini Skenderije, a želja mi je da ona na neki način bude kao kultna “Estrada” 70-tih i 80-tih godina prošlog vijeka, kada su se u njoj okupljala najveća imena estradnog života BiH, ali i regiona – kazao je ranije Šuki Planjanin.

Gosti su uživali u jedinstvenom ambijentu “Note” koja je uređena sa posebnom emocijom i svaki detalj ima posebno značenje za našeg kantautora.

– Na zidovima su slike Dine Merlina, Zdravka Čolića, Kemala Montena, “Indexa”, “Ambasadora”, “Crvene jabuke”, “Mirzinog jata”… Na ovaj način želim nove generacije upoznati sa estradnom kulturom grada, s muzičarima i pjevačima koji su preteča svega onog što se danas zove estradom – istakao je Planjanin.

(Express / S. ČENGIĆ)

The post OTVARANJE LOKALA ŠUKRIJA PLANJANINA: Pojavile se brojne poznate ličnosti, a zapjevao legendarni Josip Pejaković appeared first on Express.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Sferopulos: Igrači pokazali karakter

Sferopulos: Igrači pokazali karakter

Podignuta optužnica za ubojstvo u stanu u Prečkom

Podignuta optužnica za ubojstvo u stanu u Prečkom