in

BREGA ŽELI OKUPITI BIJELO DUGME: Ovaj uslov mu se nije svidio

BREGA ŽELI OKUPITI BIJELO DUGME: Ovaj uslov mu se nije svidio
Slatka-Tajna.Eu

Bijelo dugme ove godine slavi 50 godina karijere, no još je uvijek upitno hoće li se na turneji, koja počinje 11. maja u Sarajevu, pojaviti i prvi pjevač, Željko Bebek.

Kako Kurir saznaje, Brega i Bebek, koji skoro 20 godina nisu komunicirali, nedavno su se sreli u Zagrebu, ali ni tada dogovor o ponovnoj saradnji nije pao.

Organizatori turneje i sam Brega željeli bi okupiti sva tri pjevača – Bebeka, Tifu i Alena Islamovića. Međutim, problem je nastao jer Željko ima poseban uslov.

“Bebek, naime, želi da na bini bude i njegov sin Zvonimir, koji je inače gitarista u očevom bendu. Kako sam čuo, Brega tim uslovom nije oduševljen, jer će na turneji svirati samo članovi benda. Još se čeka Goranov odgovor, ali bi se uskoro trebalo znati hoće li na turneju ići sva tri pjevača”, rekao je izvor za Kurir.

Podsjetimo, Goran Bregović je u intervjuu za Nedeljnik govorio o planovima za turneju, ali tom prilikom nije spomenuo Bebeka. Izjavio je da će se potruditi da sve koji su činili bend, a i dalje su živi okupi na jednom mjestu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


“Nažalost, nisu svi originalni članovi Bijelog dugmeta živi. Skupićemo se u starom sastavu što bolje možemo. Nema više nijednog živog klavijaturiste, i Laza Ristovski i Vlado Pravdić su umrli, tako da će Ogi Radivojević svirati klavijature. On je moj dugogodišnji saradnik i odličan muzičar, završio je i klavir i dirigovanje. Zoran Redžić je tu iz originalne postave i Điđi Jankelić, koji je svirao isto u Bijelom dugmetu. Bez obzira na to što je 50 godina benda, uspjeli smo naći preživjele”, rekao je Goran.

(Express / CDM)

The post BREGA ŽELI OKUPITI BIJELO DUGME: Ovaj uslov mu se nije svidio appeared first on Express.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Zašto nasilnici često brže napreduju u korporativnoj hijerarhiji

Zašto nasilnici često brže napreduju u korporativnoj hijerarhiji

Murinjo se vraća u Premijer ligu?

Murinjo se vraća u Premijer ligu?