in

Otvoreno o kandidacijskim listama i postizbornim koalicijama

Otvoreno o kandidacijskim listama i postizbornim koalicijama
Slatka-Tajna.Eu
Otvoreno o kandidacijskim listama i postizbornim koalicijama

Gosti emisije “Otvoreno”

Foto: HTV / HRT

Bliži se rok za predaju kandidacijskih lista za parlamentarne izbore, a kampanja ulazi u najžešću fazu. Kako su se kandidati pozicionirali po izbornim jedinicama, planiraju li se postizborne koalicije, tko krši Ustav te tko stvara maglu, odgovorili su gosti emisije “Otvoreno”.

Radin: Nekad smo se svađali oko problema, danas oko ljudi

Zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin komentirao je činjenicu kako je najdugovječniji saborski zastupnik te da, ako osvoji dovoljno glasova, po 10. put ulazi u Sabor.

– Moj zamjenik Marin i ja predali smo danas listu. Na pitanje koji mi je to put da predajem listu, na veliko zadovoljstvo sam rekao – deseti, rekao je.

Upitan kako gleda na političku scenu danas u usporedbi s posljednjih 30 godina, te je li istina “da se ovakva situacija nikad nije dogodila”, odgovorio je:

– Svaki put se kaže tako – to nismo imali nikad. Svaki izbori su novi. Ovo što se događa prelazi okvire dobrog ukusa. Rekao bih, a i to sam već rekao ovdje – spustimo loptu i pokušajmo razgovarati civilizirano i normalno, kazao je.

– Kad sam ja počeo svoj put, govorilo se i debatiralo se, ali se svađalo oko problema. Sada se svađamo oko ljudi, ustvrdio je.

Ovo što se događa prelazi okvire dobrog ukusa.

Furio Radin o političkoj sceni

Bačić: HDZ će nastaviti s pozitivnim programom

Ministar graditeljstva i potpredsjednik Vlade Branko Bačić otkrio je kako će HDZ sutra predstaviti svoje kandidate i program, a kandidacijske liste predati u petak. Osvrnuo se i na najavu predsjednika Zorana Milanovića da ulazi u izbornu utrku.

– Liste ćemo predati u petak, a sutra ćemo predstaviti sve naše kandidate i program. Kada sam danas na pitanje novinara rekao da je ovaj izborni proces kontaminiran, time sam samo ponovio riječi uvaženih profesora ustavnog prava u Hrvatskoj i Ustavnog suda RH pa i velikog dijela analitičara, rekao je.

Ponovio je kako predsjednik krši Ustav te da “ne treba biti mudar” da bi se ocijenilo da izborni proces i utakmica “nisu fer”.

– Dakle, predsjednik Milanović – prema ocjeni Ustavnog suda i prema ocjeni profesora ustavnog prava, krši Ustav i izborni zakon. Ne treba biti mudar ili bistar da bi se ocijenilo da izborni proces i utakmica nisu fer, ustvrdio je.

Kako je rekao, “HDZ će nastaviti s pozitivnim programom i kršenje Ustava im neće biti alibi”.

Ne treba biti mudar ili bistar da bi se ocijenilo da izborni proces i utakmica nisu fer.

Branko Bačić

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Bauk: Dekontaminacija dolazi 17. travnja

Odgovarajući na prethodne izjave kako je izborni proces kontaminiran, saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk naglasio je kako 17. travnja dolazi do dekontaminacije. Osvrnuo se i na Ustavni sud.

– Što se tiče kontaminacije, 17. travnja će doći do dekontaminacije. Predsjednik Republike nije prekršio Ustav. Ustav je prekršio predsjednik Ustavnog suda, kada je, bez toga da je dobio od Sabora i dvotrećinske većine zahtjev da utvrdi kršenje Ustava – sam to rekao i to na dijelu tiskovne konferencije mimo onoga što je predstavio kao upozorenje Ustavnog suda, rekao je.

Kako kaže, 17.4. se biraju kandidati, koji, kada budu izabrani – mogu bilo kojem državljaninu potpisati da bude mandatar.

– Pa čak i onome tko danas obnaša dužnost koja je možda nespojiva sa zastupničkom, podsjetio je te dodao kako je istu stvar potvrdio Ustavni sud.

Osvrnuo se i na Facebook objave predsjednika.

– Vaši gledatelji mogu ocijeniti poklapa li se to s programom našeg koalicije, kazao je.

Predsjednik Republike nije prekršio Ustav. Ustav je prekršio predsjednik Ustavnog suda.

Arsen Bauk

Grmoja: SDP i HDZ stvaraju maglu fingiranog sukoba, obje su sljedbenice KP-a

Saborski zastupnik Mosta i predsjednik Antikorupcijskog vijeća Nikola Grmoja naglasio je kako želi da građani u Hrvatskoj žive od svog rada. Istaknuo je slučaj uvođenja eura te ustvrdio kako su upozoravali da će to negativno utjecati na umirovljenike te optužio obje stranke da provode iste politike

– Uputili smo zaključak i tražili odgodu uvođenja eura. HDZ, SDP i Možemo su glasali protiv tog zaključka, rekao je.

Osvrnuo se i na političko djelovanje Mosta kada su skupljali potpise za referendum.

– Jedini smo ustali na ulice i prikupljali potpise protiv COVID potvrda koje su bile diskriminatorne. SDP nas je napadao, Peđa Grbin, HDZ i Možemo – koji su bili najžešći. SDP i HDZ stvaraju nekakvu maglu fingiranog sukoba koji traje već trideset i nešto godina. To su dvije stranke koje su sljedbenice komunističke partije, SDP faktično, a HDZ jer je 90 tisuća komunista tamo prešlo.

Ustvrdio je kako su Hrvatskoj potrebni novi, čisti i nekompromitirani ljudi, a “nikakve nabujale rijeke pravde, nego čista voda”.

Jedini smo ustali na ulice i prikupljali potpise protiv COVID potvrda koje su bile diskriminatorne. SDP nas je napadao, Peđa Grbin, HDZ i Možemo – koji su bili najžešći

Nikola Grmoja

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

VODITELJKA ISKRENO O BIVŠEM MUŽU: Vjerujem da me je varao, ali nisam ga nikad uhvatila

VODITELJKA ISKRENO O BIVŠEM MUŽU: Vjerujem da me je varao, ali nisam ga nikad uhvatila

Смех до слез V30: Лучшие Приколы 2024 | Смешные Моменты #shorts #ютубшортс #смех #приколы

Смех до слез V30: Лучшие Приколы 2024 | Смешные Моменты #shorts #ютубшортс #смех #приколы