in

Teniser koji se tukao sa Đokovićem svirao kraj

Teniser koji se tukao sa Đokovićem svirao kraj
Slatka-Tajna.Eu
Teniser koji se tukao sa Đokovićem svirao kraj

Slovio je za jednog od najtalentovanijih tenisera svijeta, no nikada nije dosegao razinu koju su mu predviđali.

Letonski teniser Ernests Gulbis (35) odlučio je da završi profesionalnu karijeru, a na kraju će se više pamtiti njegovi brojni skandali nego rezultati. 

U karijeri je osvojio šest ATP titula, a najdalje na grend slemovima je dogurao do polufinala Rolan Garosa. Gulbis je neko ko je odrastao i trenirao sa Novakom Đokovićem na akademiji Nikole Pilića u Minhenu. 

Međutim, umjesto prijateljstva sa najboljim igračem svih vremena, izabrao je da mu bude rival, pa čak i neko ko, najblaže rečeno, nije volio srpskog tenisera. O njihovoj netrpeljivosti pričao je još jedan polaznik Pilićeve akademije, Kozmin Georgesku.

“Sve je krenulo naopako kada je stigao Letonac Ernests Gulbis. Bili su potpuno različiti karakteri, on i Đoković. Nisi mogao da ih skloniš sa terena ni poslije šest, sedam sati treninga, ali po svemu ostalom su bili potpuno drugačiji. Često su bili u sukobu. Lomili su rekete, svađali se i stalno su se tukli. Obojica su bili jako ambiciozni i ponosni, pa su se svađe često rješavale fizičkim obračunom”, rekao je jednom prilikom Gorgesku.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kasnije je, 2013. godine, Gulbis sam priznao da ne voli Đokovića, a objasnio je i zbog čega.

“Postoji nekoliko igrača koje ne volim. Ne volim Novaka iako se znamo od kada smo imali 12 godina. Tada je bio običan dječak. Promijenio se poslije prvog velikog trijumfa. To vidim u njegovim očima. Sada nas gleda drugačije. Istina, nikada nismo imali ni jedan konflikt, ali osjećam promjenu u njegovoj ličnosti. Ne volim takve ljude. Volim osobe sa jakim personalitijem. One koje se ne mijenjaju zbog uspjeha ili zarađenog novca. Zbog ovoga se ja trudim da budem pažljiv i da se ne promijenim”, rekao je Gulbis.

Letonac je u karijeri ukupno zaradio 7.700.000 dolara, a najviši plasman na ATP listi bio mu je 10. mjesto.

Kada su se pojavile priče o zaradama i kada su teniserke tražile da zarađuju isto koliko i muškarci Ernests je izjavio da bi “teniserke trebalo da sjede kući i da čuvaju djecu, a ne da igraju tenis”. Takođe je rekao da su mečevi “velike četvorke” (Đoković, Nadal, Federer, Maeri) “dosadni i da ne može da ih gleda” i da je turnir u Roterdamu (Nizozemska) “dobar, jer je marihuana tamo legalna”. Inače, jedan od prvih skandala koji je Gulbis napravio dogodio se 2009. godine kada je uhvaćen sa prostitutkom na turniru u Stockholmu.

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

PREMIJERA: KEMAL HASIĆ PREDSTAVLJA NOVU PJESMU „NEMA DANA MOJA DRAGA“ – Hayat Production

PREMIJERA: KEMAL HASIĆ PREDSTAVLJA NOVU PJESMU „NEMA DANA MOJA DRAGA“ – Hayat Production

Oko 80% akutnih infekcija sinusa uzrokovano je virusima

Oko 80% akutnih infekcija sinusa uzrokovano je virusima