in

Mladić bez položenog vozačkog ispita zabio se u kuću u mjestu Hampovica

Mladić bez položenog vozačkog ispita zabio se u kuću u mjestu Hampovica
Slatka-Tajna.Eu
Mladić bez položenog vozačkog ispita zabio se u kuću u mjestu Hampovica

Ni današnji dan nije prošao bez prometnih nesreća. U mjestu Hampovica u Koprivničko-križevačkoj županiji oko 13 sati automobil je sletio s ceste i pritom udario u kuću. Ozlijeđeni su vozač i putnica. Kako je izvijestila policija vozilom je upravljao mladić bez položenog vozačkog ispita.

Skliska cesta i vjerojatno neprilagođena brzina kumovale su još jednoj prometnoj nesreći. Automobil se zabio prvo u most pa u kuću, a na kraju ga je zaustavila bandera. Srećom, bez smrtno stradalih. 

– Bili smo u sobi, bio je strašan udarac. To se sprašilo, digla se nekakva magla. Pogledao sam kroz prozor, vidim gospođa izlazi van iz auta, kaže vlasnik kuće Zvonko Štefekov. Dodao je kako je u automobilu bilo dvoje mladih ljudi. Muškarac je sjedio za volanom, a djevojka je izlazila i zapomagala. 

Za upravljačem je bio mladić rođen 1998., a njegova suputnica je rođena 2003. Oboje su prevezeni u Opću bolnicu Koprivnica. Kako je izvijestila koprivničko-križevačka policija vozilom je upravljao mladić bez položenog vozačkog ispita.

Nesreće na tom mjestu nisu rijetkost

Nesreće upravo na ovom dijelu nisu rijetkost. Kuća gospodina Štefekova već je bila stradala. S druge strane u nju se zabio i kamion.

– Na ovom dijelu baš jest. Kamera je u Hampovici, i poslije te kamere brzo se vozi. Kritični su baš ovi zavoji, naročito kad je mokro. Tu je zadnjih 15, 20 godina bilo sigurno 15, 20 saobraćajki – što izlijetanja, što sudara, svjedoči Davor Baruškin.

Policija je na području Đurđevca lani zabilježila 224 prometne nesreće, dok u Hampovici njih – tri.

– Na cestovnom potezu u mjestu Hampovica u 2023. zabilježene su ukupno 3 prometne nesreće, od čega jedna s teže ozlijeđenom osobom i dvije s materijalnom štetom. U siječnju 2024. godine na istom cestovnom potezu u Hampovici zabilježena je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom, priopćili su.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ova današnja je druga, ali tek smo u veljači. 

Mladić i djevojka lakše ozlijeđeni

Iz Opće bolnice Koprivnica doznajemo da su mladić i djevojka lakše ozlijeđeni. Zadržani su na Odjelu traumatologije na daljnjoj obradi, javila je za Dnevnik HTV-a Suzana Balen.

Policija navodi statistiku – od 224 prometne nesreće na đurđevačkom području u Hampovici su bile samo dvije, tako da ovu točku ne smatraju crnom. Dodaju kako je prije 6, 7 godina u blizini postavljena i nadzorna kamera, što donekle pomaže. Međutim, nije to utjeha obitelji koja je danas pretrpjela šok.

Prije samo četiri dana kod Vinkovaca je tegljač udario u kuću prilikom čega je ozlijeđena 14-godišnjakinja, tako da valja promisliti o vožnji u naseljenim mjestima. U Hampovici je brzina ograničena na 50 km/h. Ta je brzina vjerojatno u ovom slučaju bila puno veća, no znat će se više nakon što završi kriminalističko istraživanje, dodala je Balen.

Zaključno je rekla – moćan automobil, neiskustvo vozača, skliska cesta i neprilagođena brzina definitivno su loša kombinacija. Ovaj put nasreću nije završilo pogubno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Godina nastavljenih trendova – Business Magazine

Godina nastavljenih trendova – Business Magazine

Previše smo razmišljali o rezultatu

Previše smo razmišljali o rezultatu