in

“CECA UMIJEŠANA I U RUŠENJE KARLEUŠINOG JUTJUB KANALA!” Direktor Konekt netvorka tvrdi: Ražnatovićka bi mogla da zaglavi zatvor…

“CECA UMIJEŠANA I U RUŠENJE KARLEUŠINOG JUTJUB KANALA!” Direktor Konekt netvorka tvrdi: Ražnatovićka bi mogla da zaglavi zatvor…
Slatka-Tajna.Eu

Svetlana Ceca Ražnatović pre nekoliko dana pohvalila se kako je dobila na sudu bivšeg saradnika Aleksandra Milića Milija i da su po presudi njih dvoje od sada suvlasnici fonograma nad njenim albumima.

Međutim, odmah se oglasio Milijev advokat, koji je poručio da spor nije gotov, suđenje se nastavlja, ali u izjavi je pomenuo i druge autore koje je navodno Ceca oštetila.

PROČITAJTE JOŠ:

OPROSTILA SE/ Emela Burdžović napušta N1 televiziju (Video)

– Grubo su povređena prava ne samo mojih klijenata već i osam drugih autora koji su stvorili tu karijeru, kao što su Doca Ivanković (četiri albuma), Ljiljana Jorgovanović i mnogi drugi – naveo je advokat Milan Jakšić.

Porodicu pokojnog Dobrivoja Doce Ivankovića, koji je Ceci pisao hitove na prvih nekoliko albuma, zastupa najveća pablišerska kuća na ovim prostorima Connect network. Oni štite prava preko 100 kompozitora (među kojima je i Aleksandar Milić), kao i preko 90.000 autorskih dela.

Vladimir Marić je objasnio da bi Svetlana za nepoštovanje zakona mogla i krivično da odgovora.

– Svetlana na svom jutjub kanalu ima podignute koncerte, uzivo izvođenja, novogodišnje programe i sve što nema veze sa prvim snimkom (fonogram) naših klijenata, na primer Milija, a za tako nešto joj treba autorska dozvola istog, koju ona ne poseduje. Znači bespravno je podigla sadržaj, monetizovala ga… Pravno “interkativno čini delo dostupnim” i tako vrši niz povreda autorskih prava, član 17 ZASP. Usput nisu zaobišli ni KZ 198, 199 Krivični zakon, pa je tako gospodin Mili mogao i krivičnu tužbu da podnese. Član 199 Krivičnog zakona kaže “ko neovlašćeno objavi, snimi, umnoži ili na drugi način javno saopšti u celini ili delimično autorsko delo, interpretaciju, fonogram, videogram, emisiju, računarski program ili bazu podataka kazniće se zatvorom do tri godine”. U stavu 2. ovog člana navodi se “ako je delo iz st.1 i 2 ovog člana učinjeno u nameri pribavljanja imovinske koristi za sebe ili drugog učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina – naveo je direktor firme Connect network.

Direktor Marić je u razgovoru za Kurir istakao i da bi oštećeni autori mogli da ugase Cecin jutjub kanal, kao i da Ražnatovićkin tim štiti i Aleksandra Radulovića Futu, koji joj je prošle godine ugasio kanal na ovoj platformi.

– Autori mogu oboriti Svetlanin Jutjub kanal jer vlasništvo nad fonogramima nije njeno, pričam u ime naših autora, nego je vlasništvo PGP i ostalih izdavačkih kuća, ali nam to nije bila namera i nismo radikalizovali slučaj, ipak bi bilo sramota da jedna od najvećih balkanskih zvezda nema svoj jutjub kanal. Njen tim štiti i Aleksandra Radulovića Futu i bili su nemilosrdni prema Jeleni Karleuši. Za razliku od njih nama je poslednja opcija digitalna opomena, narodski rečeno rušenje kanala. Ali svako ima svoju politiku poslovanja – istakao je Marić za Kurir.

ORIGINALAN TEKST:

Kurir.rs

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

FIFA neće uvoditi plavi karton, bar još ne

FIFA neće uvoditi plavi karton, bar još ne

Ajde molim te javi se :)

Ajde molim te javi se :)