in

Rimac tvrdi da je USKOK tražio da lažno svjedoči protiv Turudića

Rimac tvrdi da je USKOK tražio da lažno svjedoči protiv Turudića
Slatka-Tajna.Eu
Rimac tvrdi da je USKOK tražio da lažno svjedoči protiv Turudića

Ivan Turudić i Josipa Pleslić

Foto: Boris Scitar/Patrik Macek / PIXSELL

Nakon što je Jutarnji list objavio poruke koji je sudac Ivan Turudić razmjenjivao s Josipom Rimac, danas tjednik Nacional donosi novu priču. 

Prema kako pišu upućenom izvoru, tadašnja ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić, planirala je 2021. kazneno goniti Ivana Turudića za zlouporabu položaja i ovlasti zbog sumnje da se neprimjereno umiješao u kazneni postupak protiv Inje Bašića, protagonista afere Vjetroelektrane, ne bi li mu se u ranoj fazi tog postupka ukinuo pritvor. Marušić je, navodi Nacional, Rimac ponudila nagodbu. U zamjenu za smanjivanje tražene zatvorske kazne za Rimac, uvjetovala je da Rimac potrdi teze o Bašiću i Turudiću.

– Točno je da su mi u više navrata nudili takvu nagodbu. Rekla sam da im ne mogu graditi nagodbu na lažnom svjedočenju protiv Turudića. Rekli su mi da im nije važno je li to istina ili ne, ali da je moj iskaz protiv Ivana Turudića ključan uvjet za nagodbu. Zasad neću iznositi više detalja o tijeku tih razgovora, rekla je Josipa Pleslić za Nacional.

Oporba traži odgodu glasovanja o Ivanu Turudiću u srijedu u Saboru.

– Ovime smo, htjeli-ne htjeli, dobili nešto što apsolutno daje puno jasniji uvid u moralni, politički pa i pravosudni progfil kandidata za glavnog državnog odvjetnika. To je činjenica i od toga treba poći, i ne treba nam nikakav sud da utvrdi je li to ili nije javni interes, rekao je Davorko Vidović, predsjednik Socijaldemokrata.

– Pitanje izbora glavnog državnog odvjetnika, nije pitanje Ivana Turudića već Andreja Plenkovića. Plenković se ogradom zaštitio od prosvjeda na Markvom trgu, a učinit će sve da se zaštiti od gubitka na parlamentarnim izborima, rekla je Sabina Glasovac, saborska zastupnica SDP-a.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Izbor Ivana Turudića već je danima aktualna tema, ponajviše zbog njegovih sastanaka sa Zdravkom Mamićem i poruka koje je razmjenjivao s Josipom Rimac, koje su dospjele u javnost.

Predsjednik Zoran Milanović zbog svega je premijeru Andreja Plenkoviću predložio sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

MINA KOSTIĆ BRUTALNO ISKRENA: Bili smo siromašni, ali sretni

MINA KOSTIĆ BRUTALNO ISKRENA: Bili smo siromašni, ali sretni

Već 15 godina je vjerna fudbaleru i zovu je super mamom

Već 15 godina je vjerna fudbaleru i zovu je super mamom