in

Kako efikasno očistiti prozore zimi?

Kako efikasno očistiti prozore zimi?
Slatka-Tajna.Eu

Tokom zime prozori se brzo zapljaju usljed snijega, kiše i durgih atmosferskih prilika. Hladnoća i niske temperature mogu izazvati magljenje stakla što će ih dodatno uprljati. Većina domaćica čeka proljeće da malo otopli kako bi oprala prozore a do tad spoljni svijet gleda kroz zamazana i prljava okna.

Ukoliko vas nerviraju prljavi prozori tokom zime ne morate čekati tolije dane. Srećna republika vam otkriva na koji način možete efikasno očistiti prozorska okna bez magljenja i smrzavanja, prenosi Srećna republika.

Prije nego što počnete sa čišćenjem prozora tokom zime, važno je da se dobro pripremite. Provjerite vremensku prognozu kako biste pronašli dan kada je spoljna temperatura najviša. Idealno je prati prozore kada je temperatura iznad nule, jer će to sprečiti da se prozor zaledi što otežava čišćenje i dodatno stvara mrlje po staklu.

Koristite toplu vodu prilikom pranja prozora tokom zime. Topla voda će pomoći da se lakše očiste i uklone naslage prljavštine sa stakla. Takođe, koristite specijalno sredstvo za pranje prozora koje je namijenjeno za niske temperature. Ova sredstva su posebno formulisana kako bi spriječila magljenje i smrzavanje vode na staklu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Jedan od trikova za pranje prozora tokom zime je korišćenje alkoholnog rastvora. Pomiješajte vodu i alkohol u bočici sa sprejem, pa koristite ovaj rastvor za čišćenje prozora. Alkohol će pomoći da se spreči stvaranje leda i magljenje na staklu.

Kako biste izbjegli stvaranje mrlja prilikom sušenja prozora, koristite mikrofiber krbu ili sunđer koji dobro upija vodu. Brzo i efikasno sušenje je ključno tokom pranja prozora zimi kako bi se izbjeglo stvaranje leda na staklu, prenosi Krstarica.

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

VRHUNSKI PREVARANT: Jedina se vratila kući s parama

VRHUNSKI PREVARANT: Jedina se vratila kući s parama

SKANDAL ZA SKANDALOM: Da li je Olja Bajrami izmislila priču kako bi dospjela u centar pažnje

SKANDAL ZA SKANDALOM: Da li je Olja Bajrami izmislila priču kako bi dospjela u centar pažnje