in

Grbin: Turudu nije mjesto u Državnom odvjetništvu niti na sudu

Grbin: Turudu nije mjesto u Državnom odvjetništvu niti na sudu
Slatka-Tajna.Eu
Grbin: Turudu nije mjesto u Državnom odvjetništvu niti na sudu

Peđa Grbin

Foto: HTV / HRT

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin poručio je u subotu kako bi javnost trebala znati o kakvim se kontaktima budućeg glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića s kriminalnim miljeom radi ako predsjednik države kaže kako postoje ozbiljne sigurnosne zapreke da on postane glavni državni odvjetnik.

Premda iz Vlade uvjeravaju da riječ o klasificiranom predmetu, Grbin drži kako se klasifikacija može i skinuti te da onaj koji je vlasnik klasificiranog podatka po proceduri ju može skinuti pogotovo ako je u javnom interesu da se sazna kakvi su to kontakti budućeg glavnog državnog odvjetnika s kriminalnim skupinama i miljeom u Hrvatskoj.

– Javnost u Hrvatskoj bi to trebala znati, mediji bi to morali znati, mi koji ćemo o tome glasati bi to morali znati. Ali postoji još jedna stvar – slušao sam premijera jučer koji tvrdi da nema tu ništa posebno i da je nazvao Turudića koji ga je uvjerio da je sve u redu. Šta to je to? Nazvao si Turudića i on te uvjerio da je čist, rekao je Peđa Grbin u izjavi za novinare u Rovinju gdje se družio s tamošnjim građanima.

Podsjetio je da se ista provjera dogodila u slučaju bivšeg ministra Kuščevića pa se sada protiv njega vodi kazneni postupak jer je “maznuo masu para”. Ista takva provjera od strane premijera Plenkovića, naveo je Grbin, dogodila se i s ministricom Gabrijelom Žalac pa “u konačnici znamo kako je ona završila”.

– Nadam se da će to biti i sudbina Turudića jer ništa manje ni više od toga nije zaslužio. Teško je bilo što komentirati u ovom slučaju i ostati razuman. Da se na čelo državnog odvjetništva predlaže osoba koja je poznata po kontaktima s bjeguncima od hrvatskog pravosuđa, s uskočkim optuženicima, čije se ime provlači kroz uskočke spise, čovjeka koji je cijelim svojim političkim angažmanom pokazao da je više u politici nego u sudu i državnom odvjetništvu gdje je politički angažman apsolutno nedopušten, doista je neprihvatljivo, naglasio je Grbin.

– Takvu osobu predlagati na čelno mjesto državnog odvjetništva znači samo da želiš zgaziti instituciju i da si ustvari toliko bahat, koliko je Plenković postao, da misliš da možeš svim građanima komotno pokazivati srednji prst, i da ti se ništa neće dogoditi, rekao je čelnik SDP-a.

Njihov stav je, kaže, potpuno jasan.

– Turudu nije mjesto u državnom odvjetništvu nije mu mjesto niti na sudu. Ako se želi baviti politikom neka izađe na izbore i neka se kandidira. Ovo što sada radi, to je jedna velika sramota, poručio je.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










SDP u fokusu borba za veće plaće i mirovine te državu bez korupcije

Po njegovim riječima kampanja je krenula, to je potpuno jasno, a ono što SDP želi je razgovarati s ljudima i u izravnom kontaktu saznati za probleme s kojima se oni u svakodnevnom životu suočavaju.

– U fokusu su nam dvije stvari: borba za standard ljudi odnosno borba za veće plaće i veće mirovine… Naš drugi fokus je borba za državu bez korupcije s obzirom da je Hrvatska visoko korumpirana država, naglasio je Grbin.

Podsjetio je kako su prije nekoliko dana objavljene ljestvice korupcije gdje se pokazalo da je Hrvatska gora od Ruande.

– Uz svo dužno poštovanje to nije mjesto na kojem bi se Hrvatska morala nalaziti. Mi moramo ciljati puno više od toga, a s prijedlozima i načinom na koji HDZ upravlja državom bojim se da nam smjer može biti samo prema dole, prema još nižem mjestima na ljestvici, a ne prema gore. Hrvatski građani su zaslužili puno više, ustvrdio je Peđa Grbin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Sjajan mini zimski koktel

Sjajan mini zimski koktel

Tatjana Praštalo i Vesna Balvan u “Sportkastu“: Pravila u rukometu bi trebala biti konkretnija

Tatjana Praštalo i Vesna Balvan u “Sportkastu“: Pravila u rukometu bi trebala biti konkretnija