in

SEDAMDESETIH GODINA ONA JE ODUZIMALA DAH MUŠKARACA: Bora je svoje najveće hitove posvetio upravo njoj

SEDAMDESETIH GODINA ONA JE ODUZIMALA DAH MUŠKARACA: Bora je svoje najveće hitove posvetio upravo njoj
Slatka-Tajna.Eu

Bora Đorđević se proslavio pjesmom “Lutka sa naslovne strane”, a upravo ova numera vezuje se za jedan susret muzičara i dame koja je ostavila dubok trag, pa su njoj posvećeni neki od najpopularnijih stihova ovog rok benda.

U pitanju je Biljana Nevajda Šević, jedna od najtraženijih manekenki sedamdesetih godina.

Biljana i Bora upoznali su se sasvim slučajno, tokom gostovanja u jednoj emisiji. Tadašnji časopis „Nada“ priredio je u svojoj redakciji svečanost, kojoj su prisustvovali manekenka i muzičar, a prilikom ovog susreta odmah su se između njih stvorile prve varnice.

Dok je Bora svirao jednu od najpopularnijih pjesmama, “Lutka sa naslovne strane”, prvi put je ugledao lijepu manekenku Biljanu, pa su se već tada javile prve simpatije.

Desetak godina kasnije Bora i Biljana su se ponovo, sasvim slučajno, sreli u Splitu, kada su započeli komunikaciju poslije koje je popularni muzičar bio fasciniran lijepom manekenkom.

Njih dvoje su ubrzo nakon ovog susreta započeli vezu, međutim, ona je trajala svega šest mjeseci. Biljana je jednom prilikom otkrila u medijima da je razlog njihov rastanka bio to što nikada nije mogla potpuno da vjeruje Bori.

Ona se zaljubila u drugog čovjeka, zbog čega je napustila i muzičara i Beograd. Tada se odselila u Sarajevo sa svojim novim dečkom, a potom se udala i dobila djete.

Biljana je važila za pravu ljepoticu, fatalnu po muški rod, a Bora Đorđević joj je posvetio čak tri pjesme. Kada su se rastali, muzičar je napisao tekst numere “Ostani đubre do kraja”, koja je kasnije postala jedna od najpopularnijih pjesama ovog benda.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Kako je jednom prilikom ispričala Biljana, kada ga je ostavila, on je pozvao i pročitao stihove koje je napisao.

– Bilo je veče. Zvoni telefon, javlja se Bora. Moli me da se nađemo “Pod lipom” da mi pročita pjesmu koju mi je napisao. Spremim se i odem, kad tamo… Baš kao u pjesmi: “Dok stoji za šankom djelimično pijan, mrzeći pomalo i sebe i druge, ubija lagano konjak, cigarete”. Sjednemo za sto i on mi onako u dahu, iz svoje čuvene sveske, u koju je pisao stihove, pročita: “Nisam od onih koji cvile, više te nemam i šta tu mogu, bar se nasmješi kada me vidiš, ostani đubre do kraja!’ – ispričala je Biljana, pa je opisala kako se osjećala kada je čula riječi ove pjesme:

– U prvi mah mi je to “đubre” zvučalo pomalo grubo, ali kad sam shvatila da je to “đubre” zapravo jedna opasna, fenomenalna osoba kojom je on očaran, a ona ga nemilosrdno ostavlja, definitivno mi se dopala pJesma! Međutim, to je bilo sve. U tom trenutku nije izazvala nikakav potres u meni. SJećam se da sam čak bila ravnodušna i kada su tu stvar puštali na mojoj svadbi. Uopšte me nije doticala – rekla je nekadašnja manekenka jednom prilikom za “Telegraf”, skoro 40 godina nakon što je objavljena ova pjesma.

(Express)

The post SEDAMDESETIH GODINA ONA JE ODUZIMALA DAH MUŠKARACA: Bora je svoje najveće hitove posvetio upravo njoj appeared first on Express.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Partizan spremio bogatstvo za Musu

Partizan spremio bogatstvo za Musu

Kako da smršate bez držanja dijete

Kako da smršate bez držanja dijete