in

Ovo je najsrećnija zemlja u Evropi

Ovo je najsrećnija zemlja u Evropi
Slatka-Tajna.Eu

BRISEL – Evropska agencija za statistiku (Eurostat) objavila je podatke godišnjeg istraživanja “indikatora kvaliteta života”, po kojima se Austrija našla na prvom mjestu, dok su Njemačka i Bugarska najmanje srećne zemlje Evropske unije.

Austrija je ostvarila ukupnu ocjenu od 7.9 od 10, a anketiranje u Nemačkoj pokazalo je rezultat od 6.5, u odnosu na 7.1 u prošlogodišnjem istraživanju o podacima za 2021. godinu, javlja Independent.

Evrostat je saopštio da državljani EU ocenjuju da su uglavnom zadovoljni  zadovoljni svojim životom, s prosječnom ocjenom 7.1.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Poljska, Finska i Rumunija zauzele su zajedničko drugo mjesto s 7.7 poena, dok prema podacima, Italija, Španija i Francuska kreću oko prosjeka, s ocjenom 7.1, dok je Bugarska jedina zemlja Evropske unije čiji je rezultat bio ispod 6.

“Interesantno je vidjeti da su neke zemlje koje se povezuju sa niskim prihodima u nedavnoj prošlosti, kao što su Rumunija i Poljska, među zemljama u kojima je zadovoljstvo životom najveće”, saopštio je Eurostat.

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ub odbranio svjetski tron

Ub odbranio svjetski tron

Teški uslovi u St. Moricu: Elvedina Muzaferija bez bodova

Teški uslovi u St. Moricu: Elvedina Muzaferija bez bodova