in

Žustra rasprava između Orešković i Zekanovića

Žustra rasprava između Orešković i Zekanovića
Slatka-Tajna.Eu
Žustra rasprava između Orešković i Zekanovića

Dalija Orešković i Hrvoje Zekanović

Foto: Studio 4 / HRT

Bez obzira na činjenicu kako datum parlamentarnih, ali i ostalih izbora nije poznat, kraj tekuće godine obilježavaju žestoki predizborni okršaji političara kako u Saboru tako i izvan njega. Oporba otkriva nove “korupcijske afere”, vladajući HDZ ne ispušta prednost koje mu donose sve provedena ankete “popularnosti”, a nastavlja se sa smjenama čelnika državnih tvrtki ili ministara koji su opterećeni bilo kakvim “aferama”.

Sasvim je jasno sve miriše na izbore. 

Orešković o prosvjedu svinjogojaca: Imali su pravo biti nezadovoljni 

Protekli tjedan je bio vrlo buran, no završio je prosvjed poljoprivrednika i svinjogojaca. Saborska zastupnica Dalija Orešković kazala je kako je Vlada pokazala da je jača od prosvjednika, te da svaku situaciju može preokrenuti u svoju korist.

– No, moje simpatije su uvijek na strani slabijeg i u ovom slučaju i smatram da su prosvjednici imali razloga biti nezadovoljni, ako ništa drugo, onda načinom na koji ih je Vlada tretirala čitavo vrijeme, odbijajući komunicirati s njima i izaći im u susret. Ja se samo nadam da Slavonci dobro pamte. Ne trebaju pamtiti dugo, dovoljno je da pamte kako se Vlada odnosila prema njima do sljedećih parlamentarnih izbora, poručila je predsjednica stranke Dalija Orešković i ljudi s imenom i prezimenom. 

Zekanović: Čudim se što Orešković brani stav stranaka, koje su stale iza prosvjeda 

Saborski zastupnik Hrvatske demokršćanske stranke koja podržava HDZ Hrvoje Zekanović istaknuo je kako su oporbene stranke i političari poraženi što se tiče prosvjeda svinjogojaca.

Dodao je kako se čudi što zastupnica Orešković može braniti stav stranaka, koje su stale iza prosvjeda.

– To je prije svega Most i Domovinski pokret, koji su tobože njoj politički oponenti i nalaze se na drugom dijelu političkog spektra. Ovo je definitivno poraz tih stranaka, posebice Mosta, koji je bio glavni organizator tih prosvjeda i koji se je izblamirao s čitavom akcijom, naglasio je Zekanović. 

“Zekanović oponirao HDZ-u, pa im se vratio se u krilo”

Orešković je rekla da je Zekanović upravo taj, koji dolazi s desnog političkog spektra koji je oponirao HDZ-u, pa kada mu je ugrožena egzistencija, vratio se u njihovo krilo.

Dodala je da nju u ovom trenutku uopće ne zanima je su li Domovinski pokret, kao desno krilo HDZ-a, ili Most željeli s prosvjedom profitirati, već ona stoji uz seljake, koje je očito nešto mučilo.

Dodala je da ne smatra da su prosvjednici u svemu bili u pravu. 

O smjeni u HEP-u

Je li smjena Frane Barbarića u HEP-u zakasnila? Orešković je naglasila kako predsjednik Vlade Andrej Plenković nije kralj kriznog komuniciran ja, veće je kralj korupcije.

Doveo je do toga da institucije, koje su se trebale baviti tim poslom, više ni ne postoje, jer nemaju kapaciteta.

Što se tiče afere HEP-a, istaknula je kako je to poraz pravne države.

Zekanović se osvrnuo na aferu “Plin za 1 cent”. Kazao je da je više tvrtki na javnom natječaju kupovao plin, te da je bilo greške u sustavu. Ali se ne radi o nikakvom dogovoru.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


O smjeni Frane Barbarića dodao je da je došlo vrijeme da se Barbarić smjeni.

Orešković je poručila da Barbarić nije smijenjen, već je zbrinut. Ostao je u HEP-u na dobroj funkciji, za dobru plaću, samo manje izložen.

Orešković smatra da “afera plin” u HEP-u nije slučajna.  

“Nacionalna sramota”

Komentirali su optužnice bivših ministara.

Zastupnica Orešković je istaknula da hrvatsko pravosuđe i sudstvo dobro ne funkcioniraju.

– To je nacionalna sramota, poručila je.

Zekanović je istaknuo kako bi se Orešković miješala u pravosuđe i sudstvo, što je nedopustivo. 

Je li Plenković pomogao Boysima?

Saborska zastupnica Dalija Orešković naglasila je da ne smatra Plenkovića zaslužnim za puštanje Bad Blue Boysa iz grčkih zatvora, ali misli da će premijer na tome pokušati dobiti političke bodove.

Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović zna da je Andrej Plenković svojim vezama napravio veliki posao za oslobađanje hrvatskih navijača. No, rekao je da postoji problem hrvatskog huliganizma.

Orešković je pitala Zekanovića, ako je pravosuđe neovisno, kako je Plenković mogao utjecao na puštanje navijača?

Zekanović je odgovorio da je pravosuđe neovisno, kao u Hrvatskoj, tako i u Grčkoj, a Plenković i Malenica su ubrzali proces, svojom tihom diplomacijom. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Potop “Bavaraca” na Majni, Bajern pregažen u gostima

Potop “Bavaraca” na Majni, Bajern pregažen u gostima

“Kralj Džejms” ispisao nove stranice istorije

“Kralj Džejms” ispisao nove stranice istorije