in

Utičite na svoju budućnost uz 5 Jungovih savjeta

Utičite na svoju budućnost uz 5 Jungovih savjeta
Slatka-Tajna.Eu

Karl Gustav Jung je kroz svoj rad otkrio 5 savjeta za oblikovanje budućnosti, jer se sudbina nalazi baš u vašim rukama, potrebno je samo da imate strpljenje i dosljednost u radu na sebi.

Karl Gustav Jung je bio švajcarski psihijatar i psihoanalitičar koji se smatra jednom od najuticajnijih ličnosti u istoriji psihologije. Mnogi psiholozi savjetuju šta treba da uradite da biste promijenili svoju sudbinu, a Jung je snažno vjerovao u moć pojedinca da oblikuje sopstvenu sudbinu. Vjerovao je da smo svi rođeni sa jedinstvenim potencijalom i da je na nama da kroz svoje izbore i postupke ostvarimo taj potencijal. Jedan od najpoznatijih Jungovih koncepata je proces individuacije.

Proces individuacije je proces postajanja cjelovite ličnosti. Na portalu geniusU, navode da je to proces integracije našeg svjesnog i nesvjesnog ja i postajanja svjesnim sopstvenog jedinstvenog potencijala.

Jung je vjerovao da je proces individuacije doživotno putovanje. Rekao je da smo svi na putu da postanemo ono što zaista jesmo. Međutim, on je takođe rekao da možemo da donosimo odluke koje ili olakšavaju ili ometaju naš napredak na ovom putu, pa su poznata i 4 moćna savjeta čuvenog psihijatra Karla Gustava Junga kako da u životu napravite mjesta da bi u njega ušlo nešto dobro.

Predstavljamo 5 jednostavnih savjeta koji će nam pomoći da oblikujemo svoju sudbinu i koji će da nam objasne kako naši izbori definišu našu budućnost:

1. Budite svjesni svojih izbora i živite svjesni život. Prvi korak u oblikovanju svoje sudbine je da budete svjesni svojih izbora. Šta birate da radite sa svojim životom? Na šta birate da se fokusirate?

2. Napravite svjesne izbore. Kada pravite izbor, uvjerite se da to radite svjesno. Nemojte samo ići sa tokom koji vas nosi kao stihija. Razmislite šta želite i zašto to želite.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


3. Budite spremni da rizikujete. Ako želite da oblikujete svoju sudbinu, morate biti spremni da rizikujete. Biće trenutaka kada ćete morati da izađete iz svoje zone udobnosti i isprobate nove stvari.

4. Ne plašite se neuspjeha. Svakome se desi da ne uspije u nekom trenutku svog života. Važno je kako se nosite sa neuspjehom. Ne dozvolite da vas obeshrabri. Učite iz svojih grešaka i nastavite dalje, to je upravo onošta treba da uradite kada pogriješite u životu.

5. Vjerujte u sebe. Najvažnije je da vjerujete u sebe da ćete pronaći način kako da postignete svoje ciljeve. Ako vjerujete da možete postići svoje ciljeve, veća je vjerovatnoća da ćete uspjeti.

Jungova priča nam pokazuje da svi imamo moć da sami krojimo svoju sudbinu. Ako smo voljni da donosimo svjesne izbore i rizikujemo, možemo postići sve što nam je na umu.

“Ono što ne osvijestite dolazi vam kao vaša sudbina, ono što osvijestite, bilo ono što ste mislili da želite ili ne, vaša je sudbina”, prenosi Sensa.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Serija Poziv epizoda 7: Neočekivana informacija! (VIDEO) – Film – Region – Vesti – Svet Plus

Serija Poziv epizoda 7: Neočekivana informacija! (VIDEO) – Film – Region – Vesti – Svet Plus

PAO PRVI POLJUBAC: Kamere ih direktno snimile kako se ljube

PAO PRVI POLJUBAC: Kamere ih direktno snimile kako se ljube