in

Bidenov tim optužuje Trumpa da kao Hitler naziva protivnike “štetočinama”

Bidenov tim optužuje Trumpa da kao Hitler naziva protivnike “štetočinama”
Slatka-Tajna.Eu
Bidenov tim optužuje Trumpa da kao Hitler naziva protivnike “štetočinama”

Joe Biden

Foto: Leah Millis / Reuters

Izborni tim američkog predsjednika Joea Bidena optužio je bivšeg predsjednika Donalda Trumpa da je prihvatio retoriku nacističkog diktatora Adolfa Hitlera nazvavši svoje političke protivnike “štetočinama”.

Trump je na predizbornom skupu u New Hampshireu rekao da bi “iskorijenio komuniste, marksiste, fašiste i radikalnu ljevicu koji žive u našoj zemlji kao štetočine i lažu, kradu i varaju na izborima”, ponavljajući stare optužbe da je pokraden na predsjedničkim izborima 2020.

Ta izjava, koju je dao na Dan veterana, izazvala je kritike na društvenim mrežama, a neki povjesničari kažu da nalikuje retorici autokrata koji tako dehumaniziraju svoje suparnike.

– Dok je većina Amerikanaca preko vikenda odavala počast našim herojima, Donald Trump je ponavljao autokratske riječi Adolfa Hitlera i Benita Mussolinija, dvojice diktatora protiv kojih su se borili brojni američki veterani i u toj borbi dali svoje živote”, rekao je u priopćenju glasnogovornik Bidenove kampanje Ammar Moussa.

Odbacuje usporedbe

– Donald Trump misli da može pobijediti unoseći podjele u naše društvo. U krivu je, a koliko…to će saznati u studenome iduće godine, dodao je.

Steven Cheung, glasnogovornik Trumpove kampanje, odbacuje usporedbe s Hitlerom i Mussolinijem. “Oni koji povlače te smiješne usporedbe pokušavaju pronaći bilo što (protiv Trumpa) i te tužne, bijedne egzistencije bit će skršene kada se predsjednik Turmp vrati u Bijelu kuću”, istaknuo je Cheung.

Trump, glavni kandidat za osvajanje republikanske nominacije za izbore u studenom 2024., ima dugu povijest korištenja zapaljive retorike kada opisuje ljude koje smatra protivnicima. Svojedobno je rekao da migranti koji ilegalno ulaze u SAD “truju krv našeg naroda”.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku











Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Aleksandar Petrović kandidat za trenera Budućnosti

Aleksandar Petrović kandidat za trenera Budućnosti

Stojković: Pucaćemo iz svih oružja

Stojković: Pucaćemo iz svih oružja