in

FEŠTA DARKA I STOJE U NJEMAČKOJ: Pogledajte ko je novi kralj narodne muzike?

FEŠTA DARKA I STOJE U NJEMAČKOJ: Pogledajte ko je novi kralj narodne muzike?
Slatka-Tajna.Eu

Za prave konzumente istinske narodne pjesme u Njemačkoj, tačnije u gradu Dortmundu, organiziran je megakoncert Darka Lazića i Stoje. Za ovo fenomenalno muzičko druženje karte su već unaprijed bile rezervisane, a više stotina posjetilaca istinski je uživalo u dobroj muzici.

Kao predgrupa nastupali su fenomenalni članovi grupe „Xorocks Band“, koja je sastavljena od izuzetno talentiranih muzičara koji žive i rade u Njemačkoj. A, grupu sačinjavaju Enver Islamović, Adnan Islamović, Nedim Hodžić, Eldar Paljević i Emir Memić. Dolaze iz njemačkog grada Castrop-Rauxel, a stalna su predgrupa poznatim imenima koja gostuju u klubu „Teatro“.

Stigao i brat Halida Muslimovića

Stigao i brat Halida Muslimovića

Odličan nastup imao je i Mujo Isanović koji je pjevaju svoje hitove, a da ima još jedan novi hit u karijeri potvrdio je i tu večer, jer je njegova pjesma sa ovogodišnjeg Bihaćkog festivala „Himna ljubavi“ već uveliko zaživjela među ljubiteljima narodne muzike. U jednom momentu Muji su se pridružili i „Benelux tapani“ Armin i Emko, pa je njegov nastup bio još zanimljiviji.

Darko, Radmila i Viktor
Darko, Radmila i Viktor

Naravno velika euforija nastala je kada je na scenu izašao Darko Lazić, koji je još jednom potvrdio da je nesumnjivo najbolji pjevač od mlađe generacije na regionalnoj sceni. Darko je i ovaj put bio u potpunom izdanju, uz dobar prateći bend pjevao je njegove najveće hitove, pa ovim nastupom potvrdio da je neprikosnoveni kralj narodne muzike.

Ništa manje za njim nije zaostajala ni Stoja, a ova pjevačica je uživala u druženju sa publikom, ali i domaćim kolačima slastičarne „Alisa“. Pun tanjir raznih kolača donijela joj je vlasnica slastičarne, a Stoja je odmah zamolila da ih sklone negdje u stranu da joj ih drugi ne pojedu, dok ona ne završi sa nastupom.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


-Ma, volim slatko i ne bježim od toga – rekla je Stoja kroz smijeh.

Među posjetiocima bio je i Lelo, brat Halida Muslimovića, koji je na ovaj koncert došao iz Holandije.

Mujo i Radmila sa Stojom
Mujo i Radmila sa Stojom

Organizator Viktor u saradnji sa svojim saradnicima i ovaj put bio je istinski domaćin, tako da je i ovaj put publika bila više nego zadovoljna.

Bato Šišić

The post FEŠTA DARKA I STOJE U NJEMAČKOJ: Pogledajte ko je novi kralj narodne muzike? appeared first on Express.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Još jedan remi „zmajića“ sa Slovacima

Još jedan remi „zmajića“ sa Slovacima

Kome Halid Muslimović poručuje “Za tebe vrijedi umrijeti”

Kome Halid Muslimović poručuje “Za tebe vrijedi umrijeti”