in

Samo jedna pobjeda i čak 12 poraza

Samo jedna pobjeda i čak 12 poraza
Slatka-Tajna.Eu
Samo jedna pobjeda i čak 12 poraza

Porazima Crvene zvezde od Mančester sitija u Ligi šampiona, TSC-a od Vest Hema u Ligi Evrope i Čukaričkog od Ferencvaroša u Ligi konferencije nastavljan je niz katastrofalnih rezultata srpskih klubova od početka sezone u evropskim takmičenjima.

Srbija je ove godine takmičenje u Evropi počela sa pet predstavnika. Učinak je za sada jedna pobjeda i čak 12 poraza. Jedini trijumf ostvario je Partizan kod kuće protiv Sabaha iz Azerbejdžana, kada je prošao u posljednji krug kvalifikacija, gdje je eliminisan od strane danskog Nordsjelanda.

Vojvodina je izgubila oba meča od kiparskog Apoela u kvalifikacijama za Ligu konferencije. Čukarički je u kvalifikacijama za Ligu Evrope dva puta pognute glave napustio teren protiv Olimpijakosa, kao i TSC u preliminarnoj rundi za Ligu šampiona, kada ga je deklasirala portugalska Braga u obje utakmice.

Trend iz kvalifikacije je nastavljen i u grupnoj fazi pomenutim porazima Zvezde, Čukaričkog i TSC-a. Ovo je vjerovatno najgori početak evropske sezone klubova iz jedne države od onih kojih se nalaze među 30 najboljih u Evropi.

Srbija je zahvaljujući 11. mjestu na UEFA listi, do koga se stiglo prije svega zahvaljujući odličnim rezultatima Crvene zvezde u prethodnih pet sezona, ali i Partizana, ove godine imala rekordnih pet klubova.

Srpski fudbal trenutno drži 13. poziciju a zbog očajnih ostvarenja u opasnoSti je da ispadne iz 15 najbolje rangiranih država po koeficijentu.

Srbija ostaje na 27,375 bodova, što je učinak koji već dugo stagnira. Jedini bodovi ove sezone osvojeni su plasmanom Crvene zvezde u Ligu šampiona (ukupno četiri boda) i pobjedom Partizana nad Sabahom (jedan bod), pa se taj učinak dijeli na pet zbog toga što je srpski fudbal dao pet učesnika UEFA takmičenja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Srpskom fudbalu su se sada sasvim približili Danci koji su na 27.200 bodova, ali nisu samo oni blizu tu su i Norvežani (26.875), Česi (26.550), Izraelci (26.125), pa i Ukrajinci (25.800).

Malo je reći da Srbija već “plaća ceh” zbog toga i ako se nastave katastrofalni rezultati koje imaju ove sezone, uskoro će srpski fudbal skliznuti sa 13. pozicije i izgubiti brojne benefite koje je do sada uživao.

Tako veliki pad na UEFA listi bi značio da će šampion Srbije ubuduće kvalifikacije za Ligu šampiona igrati od 2. kola, dok će imati još tri predstavnika.

Šampion Kupa Srbije (ili drugi na tabeli ako je prvak Srbije osvojio duplu krunu) igrao bi od 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, dok bi drugoplasirani i trećeplasirani (ili trećeplasirani i četvrtoplasirani) igrali tek od 2. kola kvalifikacija za Ligu Konferencija. (Sport Klub/Mondo)

 


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Primjeri partijske neosjetljivosti na navode o slučajevima porodičnog nasilja u BiH

Primjeri partijske neosjetljivosti na navode o slučajevima porodičnog nasilja u BiH

AKO SE NASMEJEŠ, PADAŠ U BAZEN!!

AKO SE NASMEJEŠ, PADAŠ U BAZEN!!