in

NEMAM JA ŽIVOTA STO: Kakav je to život bez ljubavi… ovako je otpjevao Ado Halilović

NEMAM JA ŽIVOTA STO: Kakav je to život bez ljubavi… ovako je otpjevao Ado Halilović
Slatka-Tajna.Eu

Ademir Ado Halilović, pjevač, autor i veliki fan muzike koja odiše lijepim dobrim zvukom, njeguje razne stilove te ih nastoji oživjeti u modernom izdanju za svoju publiku. Osim što piše tekstove pjesama i muziku za iste, poezija je takođe dio onoga što voli i čime se bavi ovaj umjetnik. Poezija je njegova unutarnja energija koju preslikava na papir.

Da je iskreni ljubitelj poezije dokazuje činjenica da je Ado i predsjednik Udruženja “Poezija u pjesmi Lv ruža”. Njegov cilj i cilj Udruženja je rad članova udruženja sa djecom i afirmaciju mladih i djece prema pisanoj riječi i umjetnosti. Ademir je muziku zavolio još u osnovnoj školi. Tada je i krenuo u muzičku školu te počeo svirati harmoniku. Muzičku školu je završio u Kladnju, a kao tinejdžer osnovao je bend. Sredinom 80-tih godina počinje svirati i bubnjeve, gdje je svoje muzičko iskustvo dodatno obogatio.

-Pisanje tekstova, igrokaza, pjesma za djecu i odrasle uvijek su bili dio mene. Pored muzike i književnosti drama je moja ljubav iz djetinjstva, tako da se ozbiljno bavim i pisanjem scenarija za igrokaze, drame, pa čak i scenarije za za film. Radim režiju i igram u pozorišnim predstavama. Također sam koreograf modernog plesa i narodnih igara još od svoje 13-te godine. Počeo sam igrati već sa šest godina – kazao je Halilović.

Također je bio i jedan od organizatora manifestacije Sportskog kampa, „Sportom protiv droge i kriminala” Kladanj, a cilj projekta bio je da djecu aktivno angažuju u vrijeme ljetnih raspusta, da ih edukuju o štetnosti svih poroka, da nauče dosta lijepoga o okolišu, da nauče da plivaju, da saznaju više o problemima današnjeg života da se druže i da ispoljavaju svoju kreativnost u svim vidovima. Brojne njegove pjesme inspirirane su svakodnevnim životnim situacijama.

Ado je autor pjesama koje izvodi… Nakon singlova „Ti jedan“, „Samo On zna gdje si ti“, „Očima me ljubi“ Ado se predstavlja pjesmom dobrog ritma,
odličnog teksta i videospota koji se savršeno uklapa u ovu priču. Tema pjesme „Nemam ja života sto“ je ljubav i život zbog ljubavi.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Nemam ja života sto,
devedeset i devet u snovima da bih bacio.
A jutrom ako se probudim
tebi na dlanu taj jedan da, poklonim“

Spot je sniman u Sarajevu, a glumica u spotu daje mu poseban pečat. Hayat produkcija i Anis Mujanović bili su zaduženi za videoprodukciju spota.
Ado Halilović ima namjeru i dalje snimati nove pjesme koje će biti zanimljive publici.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

EU: Pad inflacije u junu 5,5 posto

EU: Pad inflacije u junu 5,5 posto

Krivična prijava protiv načelnika Bugojna zbog planirane izgradnje kamenoloma

Krivična prijava protiv načelnika Bugojna zbog planirane izgradnje kamenoloma