in

Timska fotografija sa prvog treninga najbolje pokazuje odnos Al-Khelaifija, odnosno PSG-a i Mbappea

Timska fotografija sa prvog treninga najbolje pokazuje odnos Al-Khelaifija, odnosno PSG-a i Mbappea
Slatka-Tajna.Eu
Timska fotografija sa prvog treninga najbolje pokazuje odnos Al-Khelaifija, odnosno PSG-a i Mbappea

Mbappe je ranije ovog ljeta zabrinuo rukovodstvo Parižana kada je rekao da ne planira iskoristiti klauzulu o produženju ugovora koji ističe narednog ljeta. PSG je počeo da radi na njegovoj prodaji ovog ljeta kako bi izbjegao da ode bez odštete, ali još uvijek ne postoji dogovor koji bi pogodovao i jednoj i drugoj strani.

Al Khelaifi je sa trenerom Luisom Enriqueom danas održao govor pred igračima, ali francuskim medijima oči para timska fotografija. Naime, na njoj je Al Khelaifi u sredini pored Enriquea i Luisa Camposa, dok je Mbappe potpuno na drugoj strani, skroz na kraju. To je mnogima bila poruka da situacija nije dobra i da se Mbappe želi udaljiti od vlasnika kluba.

Nije bilo konkretnog sastanka između predsjednika i igrača, ali se Al Khelaifi obratio cijeloj momčadi.

“Klub je veći od bilo koga ovdje, uključujući i mene. A ko ne želi igrati ili ne poštuje grb, ne treba biti tu. Izgrađeni su najbolji objekti na svijetu, nema više izgovora. Ništa vam neće nedostajati. Koncentrirajte se na izvedbu i onda pustite da rezultati dođu”, rekao je u vrlo oštrom govoru. Nešto što je Mbappe jasno čuo i što je vjerovatno najviše upućeno njemu. Sve je trajalo otprilike 15 minuta.

Al Khelaifi je također naglasio novu energiju pojačanja i trenera. Predsjednik se lično susreo sa šest novih pojačanja (Skriniar, Asensio, Ugarte, Lucas Hernandez; Kang-in Lee i Cher Ndour). Poslije je gledao kako trenira cijela ekipa.

Trenutno nije planiran susret Al Khelaifija i Mbappea, ali bi se trebao dogoditi u nekom trenutku. PSG ne želi da se njegova budućnost odgađa, ali ono što se sada čini jasnim jest da će napadač ući u avion koji će sljedeće subote poletjeti iz Pariza za Japan kako bi igrao azijsku turneju u Japanu, iako je Enrique rekao da ne želi na pripremama nezadovoljne igrače.

Ostane li igrač PSG-a 1. augusta, svjetski doprvak će dobiti 80 miliona eura, u vidu bonusa za vjernost. Nedavno su mu Parižani, kako bi ga uvjerili da što prije ode, poručili da će mu platiti pola iznosa na licu mjesta, bez čekanja da se ta klauzula ispuni.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Mbappeu je idealan scenarij da dobije i tih 80 miliona eura i preostale plate do kraja sezone 2023/24 od PSG-a, a onda bez problema potpiše vjerovatno jedan od bogatijih ugovora sa Real Madridom.

Osim toga, Mbappe će od svog narednog kluba dobiti veliki bonus za potpis zbog činjenice da neće biti potrebna naknada za transfer. Tako je napadač izabrao opciju po kojoj će dobiti najviše novca, iako će to narušiti njegov odnos s pariškim klubom.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mbappe je sa 23 godine već napravio mnogo toga. Bio je svjetski prvak s Francuskom, ima već šest titula u Ligi 1, bio je tri puta izabran za igrača godine u Francuskoj, ali kruna karijere biće transfer u Real Madrid, klub o kojem on od malena mašta.

Čini se da je samo pitanje hoće li ovog ili narednog ljeta put Madrida, a onda i napad na prvi trofej u Ligi prvaka, dok se svakako nada da će u budućnosti biti osvajač Zlatne lopte.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

NAĆI NACIONALNOG NEISTOMIŠLJENIKA: Crnogorci objavili pravila ponašanja na moru

NAĆI NACIONALNOG NEISTOMIŠLJENIKA: Crnogorci objavili pravila ponašanja na moru

Evo zašto je nova Insta Grand instant kafa baš ono što vam treba!

Evo zašto je nova Insta Grand instant kafa baš ono što vam treba!