in

U petak na kopnu ugodnije, na Jadranu sunčano i vruće

U petak na kopnu ugodnije, na Jadranu sunčano i vruće
Slatka-Tajna.Eu
U petak na kopnu ugodnije, na Jadranu sunčano i vruće

Dunja Plačko-Vršnak

Foto: Vrijeme / HRT

“Nakon izraženih pljuskova i grmljavine koji su zahvatili dio zemlje, od petka ponovno pretežno sunčano, uz postupni porast temperature zraka. Ponovno će upozorenja na toplinski val, odnosno vrućinu koja može utjecati na zdravlje, biti u prvom planu. Olakšanje od dnevnih vrućina na kopnu se može potražiti u gorju gdje će noći i jutra biti ugodniji. To se nažalost ne može reći za Jadran gdje će osobito od sljedećeg tjedna najniža temperatura biti uglavnom oko 25°C ili viša. Nakon vrlo toplih noći danju će biti sunčano i vruće ili vrlo vruće pa aktivnosti tome valja prilagoditi i na moru i na kopnu”, sažeta je tjedna vremenska prognoza koju je za kratku emisiju “Vrijeme” uoči “Dnevnika” u 19 sati pripremila Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

U nastavku slijedi Dunjina detaljnija, u četvrtak poslijepodne aktualna prognoza po područjima za sljedeće dane, koja se, zajedno s ostalim prognozama meteorologa – prognostičara Sektora za vremenske i pomorske analize i prognoze DHMZ-a, može spoznati i u HRT METEO aplikaciji.

U petak na kopnu smirivanje i ugodnije temperature, na Jadranu sunčano i vruće

Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing.:” U petak na istoku prevladavati sunčano, uz prolazno umjerenu naoblaku. Temperatura zraka niža nego danas, najniža oko 18°C, a najviša dnevna između 29 i 31°C.

Uz smirivanje vremena noć i jutro u središnjoj Hrvatskoj donijet će ugodnije temperature, uglavnom između 16 i 18°C. Danju uz pretežno sunčano te povremeno umjerenu naoblaku također manje vruće nego proteklih dana uz temperaturu oko 30°C.

Umjerene, mjestimice povećane naoblake bit će sutra u gorskim krajevima gdje još postoji mala mogućnost za poneki pljusak. Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano uz buru, podno Velebita i jaku, ujutro s olujnim udarima, a danju će zapuhati sjeverozapadni vjetar. Jutro u gorju razmjerno svježe, na Jadranu toplo, a dnevna temperatura u gorskim krajevima između 26 i 29°C, na Jadranu i dalje vruće, između 31 i 33°C.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano te i dalje vruće uz maksimalnu temperaturu između 32 i 34°C te nastavak toplinskog vala koji može utjecati na zdravlje i zbog vrlo tople noći na moru. Ujutro bura, danju vjetar s mora koje će biti malo do umjereno valovito.

Na jugu sunčano i vruće, a upozorenje na toplinski val na snazi je i zbog tople noći što znači da se temperatura ponegdje neće spuštati ispod 25°C. Na krajnjem jugu puhat će jugo, drugdje uz obalu slaba bura pa vjetar s mora – jugozapadni, prema otvorenom sjeverozapadni”.

emisija "Vrijeme"

emisija “Vrijeme”

Foto: HTV / HRT

“U unutrašnjosti sljedećih dana ponovno sunčano i vruće, od nedjelje sve češće i vrlo vruće, a i noći i jutra će biti sve toplija. Stoga će od nedjelje ponovno na snazi biti upozorenje na toplinski val koji može utjecati na zdravlje. Na Jadranu, osobito u Dalmaciji, toplinski val neće ni prestati, pa će uz sunčano vrijeme neznatno osvježenje donositi samo povremeno umjeren vjetar s mora – zapadni i jugozapadni, ponegdje i sjeverozapadni”, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

emisija "Vrijeme"

emisija “Vrijeme”

Foto: HTV / HRT

Mnogobrojne pak lokalne meteorološke informacije o vremenu prošlih sati i dana u Hrvatskoj te prognoza za sljedeće dane mogu se svakodnevno naći i na teletekstu HRT-a. U internetskom Meteo kutku HRT-a vidljive su i kojekakve druge zanimljivosti iz svijeta meteorologije

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

ISPLIVALA FOTOGRAFIJA ZAKONSKE SUPRUGE ACE BULIĆA – Sa Bibom Bulić ima dvoje djece, a evo kako ona sada izgleda – neprepoznatljiva – Senzacija

ISPLIVALA FOTOGRAFIJA ZAKONSKE SUPRUGE ACE BULIĆA – Sa Bibom Bulić ima dvoje djece, a evo kako ona sada izgleda – neprepoznatljiva – Senzacija

Nova kreditna linija Intesa Sanpaolo Banke za mikro, mala i srednja preduzeća u saradnji s Razvojnom bankom FBiH  

Nova kreditna linija Intesa Sanpaolo Banke za mikro, mala i srednja preduzeća u saradnji s Razvojnom bankom FBiH