in

Najbolji svjetski MTB biciklisti u Velsu voze brutalnu utrku

Najbolji svjetski MTB biciklisti u Velsu voze brutalnu utrku
Slatka-Tajna.Eu
Najbolji svjetski MTB biciklisti u Velsu voze brutalnu utrku

Riječ je zapravo o MTB spustu stazom koja se sastoji od niza izuzetno tehnički zahtjevnih dijelova, brzih dionica i skokova. Bit će ovo deveto izdanje legendarne utrke koja se obično održava na jesen, no ove godine to nije slučaj jer će publika u vještinama sjajnih takmičara uživati tokom ljeta.

Prošle godine je publika imala priliku gledati utrku prvi put od 2019. godine, a juniorski osvajač Svjetskog kupa u spustu, Jackson Goldstone (19), tada je iskoristio grešku Bernarda Kerra (32) te ostvario svoju prvu pobjedu, dok je Novozelađanka Jess Blewitt (21) postala prva žena koja je demonstrirala svoje vještine na ovoj surovoj stazi.

Ove godine je 30 najboljih MTB biciklista stiglo u Snowdoniju na sjeveru Velsa, nekoliko kilometara sjeverno od Machynlletha i nedaleko od Dolgellaua, dva sela s pristupom svim tipovima MTB staza i biciklističkih parkova.

Opis nije dostupan.

Stazu su dizajnirali i izgradili Dan Atherton i Ollie Davey, a može se sa sigurnošću reći da su kreirali “zvijer”. Upravo je Atherton, bivši britanski MTB šampion u spustu, proveo godinu dana fokusirajući se na suptilno prilagođavanje brutalne staze za spust i slobodnu vožnju po klasičnom velškom nepredvidivom vremenu. Staza se “vijuga” niz planinu i kombinuje velike skokove slobodnim stilom s ekstremno tehničkim karakteristikama spusta te vlažnim šumskim dijelovima. Kada se uzmu u obzir ogromni step-up skokovi, procjepi i brzine do 65 km/h, može se reći da je Red Bull Hardline zapravo najteža staza za spust u Velikoj Britaniji, a vrlo vjerovatno i u svijetu, naravno uz brutalni Red Bull Rampage u Utahu (SAD).

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Za ovu godinu je staza ostala uglavnom ista kao i prošle kada su je dva novoizgrađena dijela u njenoj sredini učinila još zahtjevnijom. Zahvaljujući pomenutim suptilnim promjenama koje je osmislio Atherton, očekuje se da će staza ove godine biti još teža. Prethodni pobjednici Bernard Kerr, Gee Atherton i Craig Evans će međusobno odmjeriti snage zajedno sa drugoplasiranom takmičarkom iz 2021. godine Laurie Greenland i dvostrukim pobjednikom Red Bull Rampagea Kyleom Straitom, koji se nada trijumfu. Također, među takmičarima će biti i Josh Bryceland poznat pod nadimkom Ratboy. Ipak, Kerr se izdvaja jer je već upisao tri pobjede na Red Bull Hardlineu, dok je samo jednom ostao bez pobjedničkog postolja.

Opis nije dostupan.

Učesnici ovogodišnjeg Red Bull Hardlinea su Gee Atherton (Velika Britanija), George Brannigan (Novi Zeland), Adam Brayton (Velika Britanija), Edgar Briole (Francuska), Josh Bryceland (Velika Britanija), Ronan Dunne (Irska), Kade Edwards (Velika Britanija), Theo Erlangsen (Južna Afrika), Craig Evans (Velika Britanija), Brendan Fairclough (Velika Britanija), Sam Gale (Novi Zeland), Thomas Genon (Belgija), Laurie Greenland (Velika Britanija), Charlie Hatton (Velika Britanija), Sam Hockenhull (Velika Britanija), Matteo Iniguez (Francuska), Bernard Kerr (Velika Britanija), Thibault Laly (Francuska), Josh Lowe (Velika Britanija), Harry Molloy (Velika Britanija), Jim Monro (Velika Britanija), Flo Payet (Francuska), Juan ‘Johny’ Salido (Meksiko), Camilo Sanchez (Kolumbija), Kaos Seagrave (Velika Britanija), Joe Smith (Velika Britanija), Kyle Strait (SAD), Juanfer Velez (Kolumbija), Taylor Vernon (Velika Britanija) i Gaëtan Vige (Francuska).

Spektakularna utrka Red Bull Hardline, koja se vozi u nedjelju 16. jula, može se pratiti uživo na Red Bull TV.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Slavne ljepotice uvele novi trend za plažu

Slavne ljepotice uvele novi trend za plažu

Svi su bili ‘dobri’ s “kraljem”, a samo ovom prijatelju je Šaban posvetio pjesmu i to ne bilo koju

Svi su bili ‘dobri’ s “kraljem”, a samo ovom prijatelju je Šaban posvetio pjesmu i to ne bilo koju