in

Vlada RS-odgovorila plivaču Lekiću: Podrške nije bilo zbog dopinga

Vlada RS-odgovorila plivaču Lekiću: Podrške nije bilo zbog dopinga
Slatka-Tajna.Eu
Vlada RS-odgovorila plivaču Lekiću: Podrške nije bilo zbog dopinga

Nakon što je otac bh. plivača Jovana Lekića optužio vladu Republike Srpske za izostanak podrške ovom mladom plivaču, te nazvao sve upletene grobarima sporta, mešetarima i prevarantima, oglasila se i vlada RS-a, tačnije ministarstvo porodice omladine i sporta.

Iz ministarstva tvrde kako Branislav Lekić neosnovano tvrdi da podrške nije bilo. Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

“Povodom neosnovanih optužbi iznesenih na društvenim mrežama i pojedinim medijima, koje je iznio Branislav Lekić, otac plivača Jovana Lekića, na račun Ministarstva porodice, omladine i sporta i odnosa prema plivačima koji ostvaruju pravo na odlazak na Svjetsko prvenstvo u Japan, obavještavamo javnost da su tvrdnje Branislava Lekića neistinite te da Jovan Lekić ima obezbijeđen i finansijski regulisan odlazak na Svjetsko prvenstvo u Japan koji finansira Svjetska plivačka federacija (FINA) preko Plivačkog saveza BiH, dok Adi Mešetović mora samostalno da obezbijedi finansijska sredstva kako bi otišao na Svjetsko prvenstvo.

Znajući sve navedeno, Ministarstvo porodice, omladine i sporta je obećalo podršku Adiju Mešetoviću kako bismo imali dva plivača iz Republike Srpske na jednom velikom sportskom takmičenju, jer nam je važno da se što većem broju naših sportista pruži mogućnost da nastupaju na međunarodnoj sportskoj sceni i predstavljaju Republiku Srpsku. U konkretnom slučaju oba plivača su ostvarila normu za učešće na ovom takmičenju.

Netačni su navodi o iznosu kojim gospodin Lekić spekuliše, jer on govori o ukupnom iznosu koji je potreban ovom plivaču, a Ministarstvo će jednim dijelom učestvovati u podršci za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Jovanu Lekiću nikada i ni na koji način Ministarstvo porodice, omladine i sporta nije nanijelo nepravdu, naprotiv. Ovaj mladi sportista je, zbog ostvarenih rezultata, imao finansijsku i svaku drugu podršku Ministarstva i bio je naš stipendista dok nije utvrđeno da je koristio doping i zbog toga bio suspendovan, a tu odluku nije donijelo Ministarstvo porodice, omladine i sporta, nego Svjetska plivačka federacija. U 2021. godini odobrena su mu sredstva u iznosu od 8 000 KM, a podrška je izostala u periodu u kom je trajala suspenzija. Po okončanju te procedure, kada je dobio odobrenje da se ponovo takmiči, Jovan Lekić je obaviješten da će i u budućnosti imati podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta.

Jovanu Lekiću nije nanesena nepravda, niti je uskraćen za podršku za odlazak na SP u Japan jer tu vrstu podrške od Ministarstva porodice, omladine i sporta u ovoj godini nije ni tražio. Vjerovatno znajući da mu je obezbijeđena podrška i da je odlazak na takmičenje osiguran, ali taj dio je Branislav Lekić izostavio iz svog obraćanja.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta vrednuje sve rezultate sportista iz Republike Srpske i pruža podršku, u okviru svojih mogućnosti, za njihovo predstavljanje na međunarodnoj sportskoj sceni i u tom pravcu ćemo nastaviti i dalje, jer je interes da sport Republike Srpske napreduje i razvija se iznad interesa nezadovoljnih pojedinaca, ma ko oni bili.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Spektakl u Jablanici: Mozzart i Mirza Teletović otvorili teren / Bljesak.info

Spektakl u Jablanici: Mozzart i Mirza Teletović otvorili teren / Bljesak.info

Fjuri i Nganu, vjerujem da je to sljedeći meč za njih

Fjuri i Nganu, vjerujem da je to sljedeći meč za njih